До уваги житомирських водіїв: поліція застерігає бути обережними на дорогах!

У вихідні дні майже у всіх регіонах України очікується ускладнення погодних умов. Поліція закликає керманичів транспортних засобів врахувати цю інформацію, плануючи поїздки.


За інформацією Укргідромецентру, 13 листопада в Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 см, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця.

Зокрема в Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях дощ з переходом в мокрий сніг, місцями сильні опади, подекуди налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. А в південних, східних та Дніпропетровській областях сильні дощі. На всій території держави посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, на півдні та заході місцями 25 м/с.

За таких погодних умов поліцейські радять водіям бути особливо уважними, під час руху неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху. Не забувайте про паски безпеки, дотримуйтесь безпечної швидкості та дистанції, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, в умовах недостатньої видимості користуйтеся ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Варто також відмовитися від ризикованих маневрувань, які можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися – знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

Плануючи тривалу поїздку на великі відстані, подбайте про запас пального, продуктів харчування та гарячих напоїв, тепло одягніться. За можливості, постарайтеся у ці дні максимально обмежити користування власним автотранспортом.

Шановні пішоходи! Будьте вкрай уважними та використовуйте у темну пору доби світлоповертаючі елементи, аби водії могли вчасно побачити вас на дорозі. Пам’ятайте, що в умовах поганої видимості та ожеледиці ваша несподівана поява на дорозі може призвести до непоправних наслідків. Суворо дотримуйтесь правил дорожнього руху.
Відділ комунікації поліції

Прочитано 2167 раз

Последнее изменение Пятница, 11/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework