Лілія Гриневич: «В освітній субвенції на 2017 рік закладено 300 млн для навчальних закладів ОТГ»

Школа як центр громади є основою успішної децентралізації, а Уряд сприятиме розвитку опорних шкіл та допомагатиме об’єднаним територіальним громадам розвивати якісну освіту.

Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич на відкритті конференції «Україна на шляху децентралізації освіти». 

Вона наголосила, що в освітній субвенції на 2017 рік закладено 200 млн гривень на автобуси для опорних шкіл, 300 млн грн - для навчальних закладів об’єднаних територіальних громад та ще додатково 300 млн грн на обладнання кабінетів для вивчення природничих наук в опорних школах. Повідомляє сайт Житомирської ОДА.

«Ми хочемо спонукати об’єднані територіальні громади розвивати успішну освіту. Нам потрібна школа побудована на партнерстві між батьками, учителями та дітьми. І головне – школа має стати центром громади», - додала Лілія Гриневич.

Як відбувається децентралізація у сфері освіти з точки зору розвитку освітньої інфраструктури розказав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Він наголосив, що хоч процес і йде складно, але вже зараз створення опорних шкіл поступово стає ініціативою, джерелом якої є громада. Дуже важливо, щоб цей процес набирав сили і громади реально використовували свої можливості, які створюються для них сьогодні.

Прочитано 2222 раз

Последнее изменение Вторник, 15/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework