Житомирські лікарі розповіли про стан хворої на коронавірус вагітної з Пулинського району

  Житомирські лікарі розповіли про стан хворої на коронавірус вагітної з Пулинського району, яку привезли на лікування до Житомирської міської лікарні №1. Стан 24-річної жінки, яка перебуває на 35 тижні вагітності, визначають, як стан середньої важкості.

   Головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг в коментарі Суспільному розповів, що жінку спочатку доставили до перинатального центру, де її поселили в ізолятор:

  "У жінки легка форма коронавірусу. В пологовому будинку вона в нас не була, контактів теж практично ні з ким в неї не було, тільки з двома медпрацівниками, одягненими в захисні костюми, окуляри та маски. При такому екіпіруванні ймовірність захворіти зводиться до нуля, але ми про всяк випадок їх відправили на самоізоляцію. Зробимо аналізи і як все буде добре, вони повернуться до роботи. Наш центр зараз працює, жінку ми перенаправили в першу міську лікарню Житомира, бо це лікарня першої хвилі, вони займаються лікуванням від коронавірусу. А загалом, світова статистика стверджує, що вагітні переносять коронавірус дуже добре".

  Головний лікар першої міської лікарні Житомира Володимир Мордюк розповів журналістам Суспільного, що хвора на коронавірус вагітна жінка поступила в міську лікарню №1 ввечері 30 червня. Зараз стан жінки лікарі визначають, як середньої важкості.

  "Жінка перебуває у нас в обсерваційному відділенні пологового будинку. Ми абсолютно готові працювати з хворими вагітними, тому що наша лікарня визначена, як лікарня першої хвилі надання допомоги хворим на COVID-19 будь-якого профілю. Якщо пацієнтка є вагітною, вона має такі ж права і можливості для лікування, як і інші хворі, в тому числі, і хворі на коронавірус. Сьогодні (1 липня – ред.) спілкувався із завідуючою відділенням і ми визначили, що ніяких питань щодо якихось особливостей проходження перебігу вагітності наразі немає. Що стосується подальшої тактики родорозрішення, то це рішення буде приймати консиліум лікарів пологового будинку та обсерваційного відділення", – розповів Володимир Мордюк.

  За словами пацієнтки, вона вважає себе хворою з 26 червня, ПЛР-тест підтвердив у неї коронавірус 30 червня.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework