На Житомирщині понад 700 роботодавців і майже 4000 ФОПів вже користуються програмою по частковому безробіттю

  Станом на 3 липня до підрозділів служби зайнятості в області подано майже 5,5 тис. пакетів документів від представників малого і середнього бізнесу для отримання допомоги по частковому безробіттю через зупинення чи скорочення діяльності в період карантину.

   Відповідно до прийнятих робочою групою рішень компенсацію втрачених доходів отримають 737 роботодавців для 5826 найманих працівників та 3955 ФОПів на себе. Таким чином, фінансову підтримку матимуть майже 9800 жителів Житомирщини.

  • Робоча група зараз щодня опрацьовує 100-150 пакетів документів від підприємців області, а на початку червня було і по 600-700. У підсумковий день минулого тижня, 3 липня, після ретельного розгляду ми прийняли 114 рішень, 103 з яких – позитивні. Стосуються вони 93 ФОПів, які ведуть діяльність одноосібно, та 10 роботодавців. Найактивніше звертаються за допомогою представники бізнесу Житомира й Бердичева, а також Овруцького, Олевського, Андрушівського, Радомишльського і Баранівського районів – розповів заступник директора обласного центру зайнятості Віктор Зубрицький.   

  За його словами, на реалізацію цієї програми кошти надходять оперативно. Вже  профінансовано понад 21,8 млн. грн., здійснена заявка ще на 13,3 млн. грн.. Всього для підтримки бізнесу Житомирщини, який постраждав через карантинні обмеження, уряд виділив 80 млн. грн.

  Нагадаємо, що роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва (а з 6 червня – і фізичним особам-підприємцям без найманої праці), які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, надається допомога по частковому безробіттю.

  Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць.

  Сума допомоги не оподатковується і надається на період зупинення чи скорочення діяльності і впродовж 30 календарних днів після завершення карантину. А звернутись за такою допомогою до служби зайнятості можна протягом 90 календарних днів з дня зупинення діяльності через карантин.

  Більш детальна інформація про отримання допомоги – за посиланнями:

  покрокова інструкція для ФОПів без найманих працівників – https://zhy.dcz.gov.ua/novyna/pokrokova-instrukciya-yak-pidpryyemcyu-bez-naymanyh-pracivnykiv-otrymaty-dopomogu-po

  як роботодавцю оформити допомогу по частковому безробіттю – https://www.dcz.gov.ua/novyna/detalna-instrukciya-yak-robotodavcyu-oformyty-dopomogu-po-chastkovomu-bezrobittyu

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 06/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework