В Житомирському онкодиспансері відновило роботу хірургічне відділення

  З 6 липня в Житомирському онкодиспансері відновило роботу хірургічне відділення, яке закрили на карантин після того, як у відділенні виявили випадок захворювання на COVID-19.

   Про це під час підсумкового брифінгу в облдержадміністрації повідомив очільник обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик:

  "На сьогодні немає вже відділень і лікарень, які б були закриті на карантин. З сьогоднішнього дня входить в робочий режим відділення нашого житомирського онкодиспансеру, медичні працівники перевірені, серед них немає інфікування. Розпочинаємо роботу з надання допомоги, але пацієнти всі теж будуть обстежуватися, щоб не було повторного інфікування".

  У телефонному коментарі Суспільному директор Житомирського онкодиспансеру Ігор Сабадаш розповів, що від 6 липня в онкодиспансері відновлюють проведення хірургічних операцій:

  "Ми увесь цей час (час карантинних обмежень – ред.) працювали – працювали всі відділення, приймали хворих. Проводили променеву терапію, хіміотерапію, специфічну терапію. На два тижні мусили закрити хірургічне відділення, бо там лежав хворий і від нього інфікувалася одна з медсестер в перев'язочній. Зараз вже все нормально, всі здорові і працюють".

  Ігор Сабадаш каже, що в онкодиспансері, як і в будь-якому іншому медзакладі, ризик інфікування є постійно:

  "Люди приходять на прийом, є ургентні хворі, є інші. Ми, звісно, просимо, щоб вони обстежувалися (на коронавірус – ред.) і приходили до нас з цими результатами, але по закону ми у будь-якому разі не маємо права відмовляти хворим, які звертаються за допомогою, особливо, якщо це онкохворі".

  Що стосується лікарів онкодиспансеру, то, за словами Ігоря Сабадаша, захист у них максимальний і лікарі забезпечені всіма необхідними засобами дезінфекції і захисту.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework