У Житомирі волонтери тиждень прибирають схили Кам'янки на Замковій горі

  У Житомирі волонтери в рамках акції "Зробимо серце Житомира чистим" протягом тижня прибирають схили річки Кам'янка на Замковій горі. Долучатися до акції запрошують всіх бажаючих.

   Організаторка заходу Святозара Батінькова розповіла Суспільному, що почала прибирати цю територію разом з друзями з 30 червня. Згодом команда вирішила розмістити оголошення в соцмережах, запрошуючи долучатися до прибирання всіх бажаючих.

У Житомирі волонтери тиждень прибирають схили Кам'янки на Замковій горі  Житомирянка Людмила Заліщук каже, що вперше прибирати Замкову гору прийшла два роки тому. Тоді така ж команда небайдужих людей розчистила місцевість від сміття, облаштувала клумбу та встановила лавки і табличку з написом "Тут б'ється серце Житомира".

  "Силами активістів тут були встановлені лавочки та сміттєвий бак. Але, на жаль, житомиряни не цінують того, що роблять для них влада та люди. Це місце прекрасне, тому що тут відкривається чудовий краєвид на сусідні мікрорайони, співають пташки, буде чудова паркова зона", – каже Людмила.

  За її словами, за два роки, що минули, невідомі забрали бак та потрощили лавки і клумбу. Зараз команда волонтерів вже домовилася про те, щоб привезти на Замкову гору ґрунт та залишки граніту для облаштування нової клумби, а з виготовленням лавок допоміг один із житомирських лікарів. Також волонтери звернулися до Житомирської міськради з проханням встановити на Замковій горі бак і регулярно вивозити звідти сміття.

У Житомирі волонтери тиждень прибирають схили Кам'янки на Замковій горі

  "Тут багато дітей, людей. Це продовження парку, історичне місце. Тут багато чого можна знайти та багато можна сказати про це місце. Хочемо побудувати тут клумбу, встановити лавки та зробити централізований смітник, щоб можна було прибирати сміття", – говорить ще один учасник акції Володимир Піднебесний, який прийшов підтримати ідею своїх друзів.

  Волонтери кажуть, що після того, як вони розмістили оголошення в соцмережах, до прибирання почали долучатися й інші жителі Житомира. 10 та 11 липня житомирян запрошують приходити на Замкову гору, аби висадити там квіти. При собі потрібно мати відра та пусті пляшки, а також рослини для висадки.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework