Будівництво сміттєпереробного заводу в Житомирі опинилось під загрозою

  Державна архітектурно-будівельна інспекція поки не надала дозволу на початок будівництва сміттєпереробного заводу в Житомирі.

  Про це журналістам Житомир.info розповів міський голова Сергій Сухомлин. Ще місяць тому хорватська фірма «Tehnix», яка будуватиме сміттєпереробний завод у Житомирі, подала пакет необхідних документів у Київ, втім наразі питання початку будівельних робіт і досі відкрите.

  «У зв’язку з тим, що зараз карантин, усі дозволи і документи пересилаються тільки поштою. 30 днів йде на видачу дозволу. Компанія підготувала увесь комплект документів, ми разом із нашими фахівцями опрацьовували цей комплект документів. Я просто впевнений, що там є все необхідне, щоб отримати дозвіл на початок будівництва. На даний час, по нашій інформації, є відмова. Ми ще не бачимо, що саме не влаштувало київську ДАБІ в цих документах. Ще чекаємо на їх письмову відповідь. Але усе це затримує початок будівництва сміттєпереробного заводу. Будемо дивитись відповідь ДАБІ, будемо подавати знову і робити все, щоб отримати декларацію для початку будівництва. Бо обладнання вже готове і за декілька місяців можна побудувати фундаменти і виконувати монтажні роботи, щоб завод запрацював. Це точно не додає оптимізму компаніям, інвесторам, які вже фактично два роки займаються цим проєктом. Спочатку була археологія, потім змінилось законодавство і потрібна була вже екологічна експертиза на рівні міністерства, яка проходила близько 8 місяців. Я зараз хочу утриматись від якихось коментарів, але я переконаний, що потрібно подавати документи знову і захищати цей проєкт, щоб він почав втілюватись в життя. Це перший сміттєпереробний завод в Україні і це точно буде знаковий об’єкт для всієї країни. Зараз не хочу нікого ні в чому звинувачувати, будемо розбиратись і робити все можливе, щоб цей проєкт дійсно почався», - розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

  Зазначимо, що будівництво сміттєпереробного заводу у Житомирі мало розпочатись на початку березня 2020 року.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework