Зневоднене село: У Попільні попересихали криниці, селяни винуватять орендаря ставка. ВІДЕО

  Криниці у Попільні стоять пусті, а люди вимушені збирати дощову воду.

 

  У Попільні Житомирської області попересихали криниці. Селяни винуватять орендаря ставка. Мовляв, водойму він розширив і поглибив і туди пішла вода з колодязів, йдеться у сюжеті ТСН.

  У дворі  пані Ірини дві криниці і обидві без води. А в  родині  троє  дітей  і  велике господарство. Наносити води нема звідки, бо і в  сусідів  колодязі обміліли. У пані Оксани  за день  набирається тільки кілька відер каламутної води.

https://1plus1.video/tsn-den/2020/tsn-za-20200706-v-odnomu-z-sil-zhitomirskoyi-oblasti-poperesihali-krinici

  Рятуються люди дощовою. Набирають, у що лише можуть. Селяни кажуть, вода з криниць пішла раптово. Винуватять  орендаря ставка. Мовляв, він перекрив і не дозволяє місцевим купатися та рибалити. Селяни твердять, вода в криницях зникла після того, як орендар поглибив ставок. Бо селище розташоване вище. А ставок у низині. І, мовляв, вода з людських криниць уся пішла сюди.

  Натомість орендар впевнений, що його хочуть просто вижити з цього місця. Переконує, водойму  не  поглиблював, а лише  прочистив береги.  Що у криницях зникла вода - не його  провина.

  "Від 2000  року воно в мене в оренді. Після того, як я тут очистив, облагородив, я став невигідним орендарем… Осінню не було дощів, зимою не було снігів, то де воно візьметься", - каже орендар Володимир Кривицький.

  На орендаря ставка селяни скаржились екологам. Ті виявили порушення.  Еколог каже -  проєкту на поглиблення і  розширення ставка не було. І за це орендаря оштрафували на 5 тисяч гривень. І на воду в колодязях це могло теж вплинути.

  Тепер селяни   вимагають  провести їм водогін. Представники селищної  ради,  обіцяють  прорахувати його вартість. Вимоги людей побудувати водогін представники селищної ради обіцяли донести до депутатів. Від їхнього рішення залежатиме  виділення коштів. 

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework