У Житомирі жителі скаржаться, що міські служби не зрізають дерева, які падають на будинки

  У Житомирі жителі провулку Саксаганського скаржаться, що міські служби не зрізають дерева, гілля яких падає на житлові будинки, подвір'я та автомобілі.


  У "Зеленбуді" кажуть, що частину дерев вже зрізали, ще частину – кронують, інші – не пилятимуть, бо ці роботи має виконувати балансоутримувач, - розповідає suspilne.media.

   На провулку Саксаганського на території покинутої хати ростуть близько двадцяти ясенів, яким, за словами місцевої жительки Єлизавети Голубової, більше 60 років і заввишки вони з багатоповерхівку:

  "Раніше з цим не було особливих проблем, бо дерева були менші. А от останні кілька років це якраз-таки стало справжньою проблемою. Ми боїмося, що поруйнує наші будинки, і на цьому буде все".

  "Справа ще й в тому, що у нас тут в глухому куті 11 малих дітей граються, – каже ще одна місцева жителька Наталія Білонога. ­– А не дай Бог, якесь дерево впаде, і що тоді?"

  За словами Романа Фещука, гілки одного з дерев нависали над дахом його хати і, щоб їх обрізати, чоловік за власні гроші наймав промислових альпіністів:

  "Власне, саме над моїм будинком і висять усі ці дерева, і гілки падають у двір. В цьому році вже одна гілка падала з цих дерев. Благо машина не стояла, людей не було. Ну така гілка вагою 50 кілограмів була. Був би хтось під нею – прибила б. Трохи далі машина у мене стояла, то на неї впала гілка, яка пошкодила багажник і корпус. Регулярно падають гілки на дроти. Обривається електрика, немає електропостачання. А воно (дерево – ред.) і на будинок може впасти".

  Єлизавета Голубова говорить, що на її подвір'я впало ціле дерево:

  "Зараз почастішали сильні вітри, і це дерево вже пошкодило мені паркан. І це загрожує моїй домівці взагалі, бо дерево, якщо падатиме, то якраз на мій дах".

  Жінка каже, що неодноразово зверталася до міської влади з проханням зрізати ці дерева:

  "Я написала заяву після того, як упало дерево. Вони відповіли, що це було в 2018 році, хоча я писала у 2019 році, а мені дали відповідь 2018 року, що вони тут були, дивилися і все вони зроблять. Приїхали вони і спиляли тут 3 дерева. Більше вони нічого тут не робили".

  Начальник дільниці по догляду за зеленими насадженнями комунального підприємства "Зеленбуд" Назар Калиновський говорить, що дерева поряд з покинутою хатою вже зрізали. А ті, які ростуть на самій приватній ділянці, не пилятимуть:

  "Роботи на даній дільниці повинен проводити балансоутримувач. Те, що стоїть по периметру, ми візьмемо на себе. "Зеленбуд" їх покронує, тому що актів на їх видалення немає. Заяву місцеві жителі вже писали. Вона у нас в плані робіт в найближчий період. Дерева просто високі і потрібна відповідна техніка. На даний момент її у нас немає, ми її замовляємо. Замовимо і покронуємо – там, здається, два дерева з того боку ще залишилося".

  Зі слів Назара Калиновського, на кронування одного дерева витрачають від 3 до 4 тисяч гривень.

 

Авторка: Ольга Груп-Сікора

Камера: Віктор Підвисоцький, Ігор Грач

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework