На Житомирщині 18-річного хлопця, який врятував з води двох дівчат, нагородили ще однією відзнакою

  18-річного Вадима Невмержицького, який 28 червня врятував з річки двох дівчат-підлітків з води у Дівошині Овруцького району, нагородили ще однією відзнакою. 8 липня Вадиму вручили грамоту та подарунки представники обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

   Це вже друга відзнака Вадима Невмержицького від представників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Першою була подяка, яку, як раніше повідомляло Суспільне, 2 липня хлопцю вручили в Овруцькому районному відділі ДСНС. Про порятунок Вадимом з річки двох дівчат-підлітків рятувальники дізналися від матері однієї з врятованих дівчат.

  Зі слів Вадима, 28 червня він разом з другом відпочивав на річці Дзвінка у селі Дівошин Овруцького району:

  "Я сидів на кладці на березі. Поряд, у річці, купалися двоє дівчат. Придивився і побачив, що вони починають тонути. Я зліз вниз, пірнув у воду – дівчата були на відстані буквально 2-3 метрів від берега, але там доволі глибоко. Коли я вже був у воді, одна з них вхопилася за мою ліву руку, а правою я почав гребти до берега. Двох одразу за плечі ухопити було неможливо, як це, власне, треба було б робити за правилами. Але загалом мені вдалося витягнути їх обох".

  Одна з врятованих дівчат Леся Старовойт каже, що купатися на річку ходила щодня. Цього разу вирішила навчити плавати свою подругу Наталю:

  "Я хотіла, щоб вона не дуже боялася глибини, тому потягнула її на глибину. Думала, що встигну її витягнути, але не вийшло. Вона почала панікувати, вибралася на мене зверху і тоді вже я не могла вибратися, тому ми почали тонути. Не пам’ятаю, як, але я змогла відчепити її від себе і з останніх сил покликала на допомогу. Я вже навіть відключалася, коли відчула, як мене тягнуть за руку. Вадим витягнув Наталю на берег, а я ще лежала. Потім прийшла до мами і їй про все розповіла".

18-річного хлопця, який врятував з води двох дівчат, нагородили ще однією відзнакою

  Мама врятованої Лесі – Валентина Старовойт – каже, що була в шоці, коли почула розповідь доньки. Потім одразу пішла до батьків Вадима подякувати за такий вчинок їхнього сина. За словами Валентини Старовойт, вона хоче, щоб про вчинок Вадима знали не тільки у їхньому селі, а й за його межами.

На Житомирщині 18-річного хлопця, який врятував з води двох дівчат, нагородили ще однією відзнакою

  Провідний інспектор Овруцького райвідділу ДСНС у Житомирській області Дмитро Левківський каже, що за героїчний вчинок Вадима подаватимуть до відзнаки на фінальному етапі всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року".

Автори: Антоніна Тугас, Ірина Коваль, Андрій Денисюк

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 13/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework