Недофінансування Житомирського перинатального центру - 10 млн грн.

  Недофінансування Житомирського перинатального центру за програмою медичних гарантій у розмірі 10 млн грн до кінця року буде покрито.

   Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

  «Недофінансування буде покрито, починаючи з 1 липня і закінчуючи кінцем року, для того, щоб вони в повному обсязі отримали всі кошти на рівні 2019 року. Починаючи з 2021 року, будуть враховані всі особливості наших лікарень, як перинатальних центрів, так і невеличких районних лікарень, будуть враховані коефіцієнти лікарень, що знаходяться в гірських районах», - заявив Степанов.

  Він зазначив, що експеримент, який передбачав зміну фінансування медичної галузі на вторинному рівні, призвів до «шаленого недофінансування» лікарень: туберкульозних та психоневрологічних диспансерів, інфекційних та дитячих лікарень, перинатальних центрів.

  Степанов також заявив, що є беззаперечним противником закриття лікарень. «Я категоричний противник закриття будь-яких лікарень. Будемо їх перепрофільовувати, будемо погоджувати ті чи інші плани розвитку, але 100% не закривати», - запевнив очільник міністерства.

  Як повідомляв Укрінформ, другий етап медичної реформи, що стартував 1 квітня, передбачає, що заклади охорони здоров’я, які надають спеціалізовану і високоспеціалізовану медичну допомогу, отримуватимуть кошти за договором з НСЗУ.

  Водночас Президент Володимир Зеленський заявив, що не може допустити другого етапу медреформи в її нинішньому вигляді, оскільки через новий механізм фінансування можуть бути звільнені близько 50 тисяч медиків і закриті понад 300 лікарень.

  Зеленський закликав міністра охорони здоров'я, голову профільного комітету Верховної Ради та головного санітарного лікаря терміново запропонувати шляхи вирішення цих питань.

  Глава МОЗ Степанов згодом заявив, що в Україні проведуть зміни у фінансуванні медичної галузі. За його словами, міністерство планує залишити фінансування лікарень на рівні 2019 року, при цьому головним закупівельником медичних послуг залишається НСЗУ.

 

Новини Житомира

 

Последнее изменение Понедельник, 13/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework