Гранітний тулуб Леніна, погруддя Маркса та Пархоменка: як і де зберігають декомунізовані пам’ятники Житомира

  У 2016 році в Житомирі демонтували 19 дощок і пам'ятних знаків, які підпадають під закон про декомунізацію. Вже кілька років вони зберігаються на комунальному підприємстві «Зеленбуд».

 

  На подвір’ї лежать гранітний тулуб Леніна, бюст Карла Маркса та Олександра Пархоменка. В одному з приміщень підприємства нам показують кілька пам'ятних дощок та знак на честь нагородження Житомира Орденом Червоного Прапора. Інші лежать деінде на території, - розповідається у матеріалі zhitomir.info.

  Робітники «Зеленбуду» поза камерою розповідають: кілька років тому деякі люди цікавилися залишками пам’ятника Леніну і пропонували за них кругленьку суму. У мерії ж повідомляють, що доля пам’ятних знаків комуністичної доби поки не визначена.

  «Вони на зберіганні, що з ними можна планувати, якщо це декомунізована продукція. Вони поки що зберігаються, а подальшу долю, не знаю, напевно, архітектори будуть визначати, історики. Наша функція їх зберегти, тому ми зберігаємо», – коментує заступник начальника управління комунального господарства міської ради Віталій Шевчук.

  Усі пам’ятні знаки та дошки поки залишаються на зберіганні, зазначила у телефонній розмові і заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework