На Житомирщині жителі двох сіл протестували проти приєднання до сусідньої ОТГ. ВІДЕО

  14 липня під стінами Житомирської облдержадміністрації протестували жителі сіл Мостове та Любимівка – вимагали не приєднувати їх до Андрушівської об'єднаної територіальної громади, оскільки вони хочуть об'єднатися з Попільнянською ОТГ.

 

   Подробиці у сюжеті suspilne.media.

  Зі слів голови Мостівської сільської ради Валентини Рокитенець, їхнє село хоче приєднатися до Попільнянської ОТГ, але їх об'єднують з Андрушівською ОТГ:

  "Жителі села не хочуть об'єднуватися в Андрушівську громаду. Ми сподіваємося, що, нарешті, шановний Віталій Іванович (Бунечко, голова Житомирської ОДА – ред.) вийде до нас і вислухає. Ось така мета нашого перебування тут".

На Житомирщині жителі двох сіл протестували проти приєднання до сусідньої ОТГ

  Голова Любимівської сільської ради Володимир Ящук каже, що їхні села отримали погодження від Попільнянської ОТГ про приєднання:

  "Об'єднання ж має бути добровільним. Мета реформи – наблизити надання послуг до людей. Ми вимагаємо, щоб нас приєднали до Попільнянської ОТГ, але на нас не звертають уваги. Якщо Кабмін дає погодження на приєднання нас до Попільні, то облдержадміністрація блокує таке рішення".

  Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко каже, що рішення про приєднання до Попільнянської ОТГ сільради прийняли із запізненням:

   "Рішення сільрад прийняті 17 та 18 червня, і це при тому, що 12 червня Кабмін остаточно ухвалив рішення про створення об'єднаних територіальних громад. Вже, коли всі рішення прийняті, коли законопроект внесено до Верховної ради, ми отримуємо рішення сільських рад про свої забаганки. Я більше сказати не можу. Наразі ми не можемо міняти рішення Кабміну, скликати його знову, щоб дві сільські ради, які не встигли приєднатися, змогли це зробити, хоча вже п'ять років триває процес децентралізації".

Автор: Сергій Косюченко

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework