У Коростені хірурга визнали невинним через провокації хабара

  Коростенський суд Житомирської області визнав лікаря місцевої лікарні не винним у вимаганні та отриманні хабара за встановлення інвалідності.

   Про це Коростень today дізнався з вироку по ч. 3 ст. 368 ККУ

  Обвинувачений є хірургом центральної районної лікарні, а також виконував обов'язки заступника головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності.

  Зокрема, заявник, маючи необхідну документацію на отримання направлення на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК) для встановлення групи інвалідності, в березні 2018 року звернулася до обвинуваченого з метою отримання відповідного напряму.

  Лікар нібито вирішив зажадати хабар за направлення на МСЕК з метою відновлення групи інвалідності. Пізніше медик повідомив заявника про необхідність явки до лікарні для отримання направлення. Зокрема, мова йшла про хабарі 3 тис. гривень. У квітні того ж року, перебуваючи в кабінеті, лікар отримав кошти за видачу направлення.

  В судовому засіданні медик провину не визнав. Він стверджував, що даний злочин є провокацією і помстою з боку пацієнта. У листопаді 2017 року до лікаря звернувся пацієнт, з яким він не був раніше знайомим з питання продовження листка непрацездатності. У той час обвинувачений займав посаду голови ВЛК.

  Листок непрацездатності відкривав інший лікар. Обвинувачений висловив думку про те, що підстав для продовження листка непрацездатності за наявними у пацієнта показниками немає, так як перелом хребта у останнього був давно. Обвинувачений уточнює, що це чув особисто пацієнт, який мабуть вирішив йому помститися. Коли останній прийшов до лікаря і просив допомогти вирішити питання про встановлення 2 групи інвалідності, при цьому вказував на готовність заплатити будь-які гроші. Обвинувачений повідомив, що II група інвалідності, за наявними показниками, не може бути призначена, але роз'яснив які необхідно зібрати документи для ЛТЕК. Коли пацієнт приніс документи, медик, як голова ВЛК, їх підписав і віддав медсестрі, яка зробила відповідний запис в журналі і направила їх в МСЕК Коростеня.

  Після отримання направлення, пацієнт хотів поговорити з лікарем, тому вони разом зайшли в кабінет. Обвинувачений зазначив, що пацієнт раз 10 простягав руку, і не дивлячись на те, що вже все пояснив останньому, він не виходив з кабінету. Через 10 хвилин в кабінет лікаря зайшли співробітники поліції, які почали робити його особистий огляд, зробили змиви з рук і обшукали кабінет. В особистих речах обвинуваченого нічого не виявили, але під папками, які лежали на столі, знайшли гроші.

  За словами медика, домовленості з пацієнтом у нього не було, грошей не вимагав і не брав. Також вказав, що працівники поліції прийшли в кабінет вже з готовими «бірками», в яких тільки виправили номер кабінету з 17 на 15. Крім того, протокол не став підставою для внесення відомостей до ЕРДР і початку досудового розслідування, отже протокол про прийняття заяви про скоєному кримінальному правопорушенні є неналежним доказом.

  При цьому, заявник підтвердив той факт, що є викривачем в інших кримінальних виробництвах пов'язаних з корупційними правопорушеннями. До повноважень, які були покладені на обвинуваченого вирішення питання встановлення інвалідності не стосувалось.

  Суд визнав лікаря невинним по ч. 3 ст. 368 КК і вирішив виправдати.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework