Комунальники розповіли подробиці нічної пожежі на житомирському полігоні, який підпалюють не вперше

  Головний інженер КАТП-0628 Андрій Кудак розповів подробиці про пожежу, яка сталась на сміттєзвалищі вранці 16 липня. Займання виявив охоронник близько 4 години ранку, спочатку вогонь намагались приборкати власними силами підприємства.

   Про це розповідається у матеріалі zhitomir.info.

  «Охоронець який вночі здійснює обхід території з метою виявлення сторонніх осіб, або ж, не дай Бог, осередків займання, повідомив вночі, що є загоряння. На місце були викликані наші працівники, які за допомогою мотопомп почали першочергову локалізацію. Вони працювали до ранку, вранці були залучені сили ДСНС – пожежні автомобілі, які локалізували і зараз продовжують ліквідацію наслідків займання. На щастя, вона (пожежа) не перейшла в більш значний масштаб», – сказав головний інженер КАТП-0628.

  На полігоні твердих побутових відходів припускають: причиною пожежі міг стати навмисний підпал.

  «Була слідчо-оперативна група, яка буде робити висновки. Також будуть залучені працівники протипожежної інспекції, які будуть встановлювати причину. До цього моменту причини всіх пожеж в цьому році і в попередні роки – це занесення стороннього джерела вогню. Фактично – підпал. Тим більше, що біля місця займання було виявлено три шини. Ймовірно, і це теж – підпал», – каже Андрій Кудак.

  За словами головного інженера підприємства, в штаті працює два охоронники, але виявити сторонніх осіб на сміттєзвалищі досі є доволі непростим завданням.

  «Полігон в нас огороджений сіткою. Втім, для людини це невелика перешкода. Людина, яка хоче кудись потрапити, може потрапити і до будинків, і в усі інші місця. Ми посилили охорону, ввели посаду додаткового охоронця. Це дозволило нам побачити займання десь за годину після його початку. Якби це виявили тільки вранці, бо охоронець, який знаходиться тут постійно – він на прохідній, на іншому кінці полігону – і якби пожежу побачили вранці, то вогонь мав би інші масштаби та наслідки. На щастя, ми виявили швидко, і ви бачите, що ліквідація у нас не затягується на дні або тижні. Наразі пожежні вже закінчують із подоланням наслідків», – розповідає головний інженер підприємства.

Новини Житомира

  

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework