​Після загибелі дитини у провулку міська влада хоче провести інвентаризацію земель приватного сектору та зробити тротуари

  На сесії міської ради 21 липня депутати підтримали пропозиції представників комісії з безпеки руху та мешканців провулку Комунального, де 16 липня під колесами молоковоза загинув 5-річний хлопчик. 

   Результати напрацювань озвучив на сесії депутат Іван Мартинчук, мер Сергій Сухомлин додатково запропонував провести інвентаризацію земель в приватних секторах, щоб зробити тротуари для підвищення рівня безпеки, - розповідає zhitomir.info

  «Були зібрані представники комісії з безпеки руху, був проведений ряд заходів щодо унеможливлення майбутніх таких речей і фактів, які відбувалися внаслідок ДТП. Напрацювали пропозиції та ідеї, які хочу озвучити. Перше: за програмою «Моє безпечне місто» встановити камери відеоспостереження по провулку Комунальному та Селецькому на в’їзді та виїзді з провулків. Друге: встановити по вулиці Селецькій та Космонавтів, прилеглих до цих провулків, два світлофори з кнопкою «на вимогу». В літній період та вихідні посилити патрулювання представників Нацполіції у вечірній період часу, особливо заїзд і виїзд на кар’єр. Також провести організаційні заходи щодо демонтажу частини залізного полотна для встановлення виїзду через вулицю Комерційну та Івана Гонти. Там є проїзд, який можна улагодити і змінити схему руху негабаритного важкого транспорту. Також прозвучала пропозиція провести благоустрій та будівництво огороджувального бар’єру місця збору твердих побутових відходів, які дотичні до цієї вулиці. І на завершення, мікрорайон досить великий, кожен двір має від 2 до 5 дітей, густо заселений, і мешканці кажуть, що дітям просто немає де гуляти. Ми вчора з місцевими мешканцями обходили весь мікрорайон і внесли таку пропозицію, що існуючу парковку під асфальтом між провулком Селецький, 12/18 орієнтовною площею 8 соток змінити цільове призначення під дитячий майданчик і в перспективі створити там дитячий майданчик, щоб створити там зону для прогулянки для дітей», – зазначив Іван Мартинчук.

  Міський голова Сергій Сухомлин вніс пропозицію на всіх небезпечних провулках та вулицях провести інвентаризацію землі з можливістю облаштування тротуарів.

 

  «Це дійсно трагедія, і наші співчуття. Але ми з цієї трагедії маємо зробити висновки. Встановлення «лежачих поліцейських», світлофор, це все одно на 100% не дає в майбутньому можливості, щоб такої трагедії знову не сталося. Потрібно відпрацювати комісії з безпеки руху разом з департаментом архітектури наступні питання: треба визначити в місті всі такі небезпечні вулиці і провулки. Наші люди, коли будують свої паркани на своїх земельних ділянках роблять виступи і заходять на метр і на два метри на землю комунальної власності. Це проблема приватного сектору всього міста, і в таких провулках не можливо побудувати тротуар. Треба провести інспекцію для того, щоб визначити такі небезпечні місця і вимагати від людей посунути ті паркани для того, щоб побудувати повноцінний тротуар. Нормальний тротуар може дійсно набагато підняти рівень безпеки на таких вулицях і провулках. Як і на цьому провулку є незаконна забудова, не можливо побудувати тротуар, і це призводить до таких випадків в тому числі. Треба відпрацювати все, що було узгоджено на робочій групі разом з людьми, це треба прийняти. Тому, при розгляді порядку денного я пропоную включити це питання, щоб оформити це протокольним дорученням сесії. І по всіх небезпечних провулках провести інвентаризацію землі з можливістю облаштування тротуарів», – сказав Сергій Сухомлин.

  Депутати підтримали пропозицію мера, включили до порядку денного дане питання з пропозиціями Івана Мартинчука та проголосували за дане рішення.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Среда, 22/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework