На Житомирщині незаконно використовували став та прибережні землі  площею майже 50 га вартістю понад 15 млн грн – прокуратура звернулася до суду

  Коростенською місцевою прокуратурою в інтересах держави заявлено позов про визнання недійсним договору про надання громадською організацією послуг з очищення меліоративної системи (водойми) від рослинності, а також зобов'язання повернути земельну ділянку площею 48,8 га (36,7 га з яких займає став) вартістю 15,1 млн грн в Олевському районі.

  Установлено, що місцева громадська організація незаконно використовувала земельну ділянку та став загальною площею 48,8 га, що на території с. Стовпинка Олевського району.

 Зокрема, тривалий час, із липня 2018 року, без укладення відповідного договору оренди водного об’єкту та земельної ділянки, використовувала водний об’єкт для розчищення (біомеліорації) від водної рослинності, за рахунок вселення рослиноїдних риб-меліорантів у меліоративну систему (водойму).

   Така діяльність є протиправною, порушує чинне законодавство та суперечить вимогам Водного і Земельного кодексів України.

  До того ж, користувач не сплачував до місцевих бюджетів і відповідну плату за користування водосховищем, що порушує економічні інтереси територіальної громади.

    За позовом місцевої прокуратури Господарським судом Житомирської області відкрито провадження та розпочато розгляд справи.

          Пресслужбу прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework