У Житомирі з’явиться малий груповий будинок - заклад нового типу стане першим в місті та області

  Форми виховання, максимально наближені до сімейних… У Житомирі має з'явитися малий груповий  будинок  для  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, який стане місцем проживання і для дітей з інвалідністю.

   Заклад нового типу, де проживатимуть діти  в умовах, наближених до сімейних, буде першим не тільки в нашому місті, а й  області, - повідомляє пресслужба міської ради.

  Рішення, яким погоджено будівництво зазначеного об’єкта за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 70, прийнято сьогодні, 21 липня, на позачерговій  69 сесії Житомирської міської ради.

  «В умовах, наближених до сімейних, проживатимуть діти, які з різних причин не влаштовані у сімейні форми виховання. Це середовище для підготовки дитини до самостійного життя та соціалізації в громаді…При цьому пошук сім’ї для дитини, яка проживатиме в малому груповому будинку, продовжуватиметься», - зазначає Ольга Бібла, начальниця служби (управління) у справах дітей міської ради.

  В результаті впровадження реформи деінституціалізації до 2026 року інтернатні установи, в яких проживають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, в тому числі з інвалідністю, будуть реформовані. «Тому маємо забезпечитиможливість дітям   громади виховуватися в сімейних формах виховання або в умовах, наближених до сімейних», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

  Земельна ділянка, на якій планують  збудувати  заклад соціального захисту, належить до комунальної власності Житомирської міської ОТГ і знаходиться у користуванні КП «Лікарня №1», її цільове призначення - для будівництва закладів охорони здоров’я та соціального захисту.  Своїм листом Лікарня №1 надала згоду на  розміщення на цій території МГБ.

  Прийнятим сьогодні рішенням  надано згоду на будівництво об’єкту. Наразі триває підготовка необхідних документів для отримання субвенції з державного бюджету на нове будівництво приміщення для розміщення малого групового будинку.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework