На Житомирщині зупинку будівництва комплексу з басейном пояснили браком коштів у бюджеті

  Призупинення будівництва комплексу з басейном керівництво Романівського району пояснює браком коштів у бюджеті.


 Для добудови басейну в Романові треба 5 мільйонів гривень. В райдержадміністрації кажуть, що районний бюджет не має таких коштів, -розповідає suspilne.media.

  Аби збудувати комплекс, громада зібрала усі необхідні документи, говорить директор Романівської дитячо-юнацької спортивної школи Віталій Васильківський:

  "Підготували усі документи, завезли їх у Державний фонд регіонального розвитку в Київ, у Міністерство спорту. З Міністерства спорту в мене є лист – вони дали погодження, затвердили цей проєкт на будівництво. Єдине, що було потрібно – документ із рішенням про співфінансування нашої Романівської районної ради – близько 10% від загальної вартості будівництва, тобто десь 5 мільйонів гривень. Були громадські слухання. За комплекс виступали і громадські організації, і населення – не тільки Романова, а й Романівського району. Але Романівська районна рада не погодила це рішення, і це загальмувало процес".

  Роман Шиманський займається футболом поруч із будівництвом комплексу. Хлопчик каже, що хотів би займатися ще й плаванням:

  "Басейн нам потрібен, бо і так немає, де займатися. Нас багато, а зала дуже мала. Та й купатися дуже хочеться. Ми дуже були б раді, це ж щастя".

  Будівельники припинили роботу до карантину, а згодом забрали із будмайданчика техніку, розповів місцевий житель Володимир Кошик:

  "Бачите, по часу воно вже мало б завершуватися. Припинили, бо сказали, що нібито якісь кошти були вкрадені, а насправді, так це чи не так – невідомо. Але до цього роботи велися активно, хоч і недовго. Працівники дуже швидко все робили. Всі хочуть, щоб тут був басейн і якщо вже не ми плавали, то хоч наші діти".

  Заступник голови Романівської райдержадміністрації Василь Ходюк сказав кореспондентам Суспільного, що для добудови басейну в Романові треба 5 мільйонів гривень – районний бюджет не має таких коштів:

  "На сьогодні (23 липня – ред.) кошторисна вартість цього об'єкту складає вже майже 60 мільйонів гривень. Умовою продовження фінансування будівництва цього об'єкту було забезпечення співфінансування за кошти районного бюджету в межах 10%. Ніхто не проти реалізації цього проєкту. Якщо держава піде нам назустріч і профінансує в повному обсязі кошторисну вартість, то ми будемо тільки підтримувати і допомагати реалізовувати такі наміри. Але на сьогодні реалії місцевого бюджету не дозволяють нам виділити такі кошти. Їх просто в нас немає. А є інші першочергові невідкладні напрями. Це питання чомусь активно піднімається в період загострення політичної активності. Хочеться заспокоїти і місцеву громаду, і тих людей, які, можливо, будуть використовувати цей піар-хід. Давайте дивитися на ситуацію реально – треба займатися нагальними проблемами селища і тих людей, які в ньому живуть".

Автор: Сергій Косюченко

Камера: Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework