Близько 3 млн грн планують виділити на облаштування тротуарів

  Додаткові кошти у розмірі близько 3 млн грн виділять на сесії міської ради на облаштування тротуарів, аби у подальшому убезпечити пересування громадян вулицями міста.

   Таке проблемне для обласного центру питання обговорили у програмі «Актуально» на телеканалі Союз-ТВ із головою Житомирської міської ради Сергієм Сухомлиним.

  «Тут і дорослі можуть потрапити в таку ситуацію (йдеться про ДТП на пров. Комунальному, де під колесами вантажівки загинув 5-річний хлопчик, – ред.), бо немає тротуару. На цій сесії, яка була, ми це питання обговорювали. Є доручення сесії провести інвентаризацію вулиць, де немає тротуару, де є пересування людей, особливо ці ділянки, де діти в школу йдуть чи в садочки», – зазначає Сергій Сухомлин.

  А ще у міській раді кажуть: на прикладі пров. Комунального та інших подібних провулків, де немає тротуарів, люди повинні зрозуміти, що, встановлюючи паркани біля своїх будинків і займаючи цим самим територію, де має бути тротуар, самі наражають на небезпеку себе і своїх дітей. Тож це питання необхідно урегулювати. 

  «Але саме по цьому провулку є проблема іншого рівня. У свій час, коли люди отримували землю і будувались у цьому провулку, там тільки один будинок поставив паркан згідно плану своєї земельної ділянки. Усі інші хочуть трошки більше і заступають на 1-1,5-2 м. І по цьому провулку неможливо зараз зробити тротуар. Якби був тротуар – це рівень безпеки набагато більший.

 І от зараз будемо також спілкуватися з людьми. Для того, щоб зробити тротуар, нам треба перенести паркан. Тут теж треба від людей розуміння, що це їх безпека. Люди теж повинні зрозуміти, що іноді не можна так брати будувати і потім наражати на небезпеку своє життя і життя своїх дітей», – наголошує очільник міста.  

  Подібних провулків по місту є чимало, – констатують у міській раді. Тому на наступній сесії планують виділити гроші та ще цього року почати облаштовувати тротуари.

  «І на Крошні є цілі вулиці. Це Мар’янівка – там є такі ділянки без тротуарів, по яких діти ідуть в школу і люди до зупинки. Багато таких. Щось ми вже почнемо в цьому році. 30-го буде сесія і ми на цю сесію виділяємо додатково кошти близько 3 млн грн на облаштування тротуарів. Ми вже на цій сесії будемо виділяти кошти для того, щоб де можна зробити в цьому році», – говорить Сергій Сухомлин.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework