Влада Житомира готується до карантинного «зонування» й хоче все ж дозволити роботу дитячих зон у ТРЦ

  Влада Житомира скоригувала рішення виконкому щодо карантинних обмежень з урахування постанови Уряду щодо «кольорових» рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

   Проєкт рішення «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 22.05.2020 № 578 «Про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади» розглядали на позачерговому засіданні виконкому 28 липня, - повідомляє zhitomir.info.

  «22 липня Кабінет міністрів прийняв постанову №641, якою продовжив фактично адаптивний карантин до 31 серпня 2020 року. Передбачається чотири рівні епідемічної небезпеки – «зелений», «жовтий», «помаранчевий» та «червоний». Постанова набирає чинності з 1 серпня і на даний час в рішення виконкому пропонується зазначити ті заходи, які будуть застосовуватися для будь-якого з цих рівнів обов’язково. Тобто, до 31 серпня забороняється перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту; перебування на вулицях без документів; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації; проведення масових заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території, а також діяльність кінотеатрів та закладів культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50%, при цьому організатор є відповідальним про дотримання дистанції; в транспорті – перевезення пасажирів в кількості не більшій, ніж кількість місць для сидіння. Також в рішення передбачається, що в разі погіршення епідемічної ситуації в регіоні та зміни рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 обмежувальні заходи застосовуються відповідно до вимог Кабінету міністрів. Рішення набирає чинності з 1 серпня 2020 року», - доповів директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

  Мер Сергій Сухомлин зауважив, що деякі підприємці й досі не працюють через карантинні обмеження.

  «Зараз є звернення від підприємців, в тому числі – «Острів розваг», які вже фактично пів року не працюють, а це й зарплати, й податки. Як ми можемо все ж дозволити працювати таким закладам з тими обмеженнями, які зараз ви озвучили? Якщо кінотеатр може працювати із завантаженням 50%, то можна прописати такі ж обмеження (для дитячих розважальних зон) – 25 чи 30%», - запитав мер.

  Заступниця мера Світлана Ольшанська зауважила, що зняття обмежень залежить від того, в яку зону Житомирська область потрапить з 1 серпня.

  «Якщо ми попадемо в «червону» зону, то зрозуміло, що ні про які послаблення не може бути й мови, якщо попадаємо в «зелену» зону, то вони працюють з обмеженнями щодо дезінфекції та всього іншого. Про те, до якої зони буде віднесена Житомирська область, приймає рішення Державна комісія з питань ТЕБ та НС», - сказала Світлана Ольшанська.

  Мер запропонував до кінця тижня пропрацювати вимоги до роботи розважальних зон, щоб все ж дати бізнесу можливість попрацювати.

  «Може не більше 1-2 дітей біля атракціонів, дезінфекція атракціонів періодична. Давайте до п’ятниці (31 липня) пропрацюємо це рішення, в п’ятницю зберемося і проголосуємо, якщо розробимо», - запропонував Сергій Сухомлин.

  Зауважимо, постановою Кабміну передбачено, що на рівні адміністративно-територіальних одиниць регіону – району або міст обласного значення рівень епідемічної небезпеки обраховується Міністерством охорони здоров’я з урахуванням внеску (частки) окремої одиниці в перевищення кожного окремого показника на рівні регіону:

«зелений» - до 5 відсотків;

«жовтий» - від 5 до 20 відсотків;

«помаранчевий» - від 20 до 50 відсотків;

«червоний» - понад 50 відсотків.

  «Для розрахунку внеску (частки) використовуються показники коефіцієнта виявлення випадків інфікування COVID-19 та динаміки зростання випадків інфікування COVID-19. Показник внеску (частки) району або міст обласного значення застосовується, якщо перевищення в регіоні відповідного показника становить більше ніж дві особи на 100 тис. населення», - йдеться у постанові.

  За інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на 27 липня 2020 року в Житомирській області була негативна динаміка – зростання випадків інфікування COVID-19 становить більш як 10%.

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework