Майже чверть споживачів «Житомиргаз Збуту» боргують за газ

  22,27% споживачів газу Житомирщини боргують за спожитий газ. Станом на 24 липня 81292 клієнти компанії не сплатили за газ 73 860 597,34 грн.

  З початку карантину «Житомиргаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ і не припиняє поставки газу боржникам. Однак такі тимчасові послаблення жодним чином не означають, що можна не оплачувати рахунки, - розповідає glavcom.ua.

  «Житомиргаз Збут» з початку року повідомив про існуючу заборгованість більше 51 044 тис. споживачів.  У випадку наступних несплат, після закінчення карантину компанія буде змушена здійснити заходи по відключенню від газопостачання та звертатись до суду.  

  Зауважимо, що споживачі, які мають борг, можуть заключити договір реструктуризації боргу та мінімізувати ризики відключення від газопостачання в міжопалювальний період та уникнути судової процедури. 

  «Ми надаємо можливість сплатити за спожитий газ частинами тій категорії громадян, які станом на 1 жовтня 2019 року не мали заборгованості за спожитий газ, а в проміжку між жовтнем і липнем  оплатили за блакитне паливо не менше 60,8 %. Також є ще дві вимоги: претенденти на реструктуризацію боргу не повинні бути субсидіантами і не мають бути відключеними від системи газопостачання», — пояснила директор ТОВ «Житомиргаз збут» Олена Благодарська.

  Договір реструктуризації боргу від ТОВ «Житомиргаз збут» дозволяє розстрочити оплату боргу рівними частинами з 1 червня по 1 вересня 2020 року та увійти в наступний опалювальний сезон без боргів.



Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework