На Житомирщині через тендерні торги за навчальне обладнання заплатили майже 1 млн грн бюджетних коштів, хоча насправді воно коштувало на третину дешевше

   31 липня 2020 року, за погодженням із Новоград-Волинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру голові тендерного комітету відділу освіти однієї з міських рад області у неналежному виконанні своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

 За даними слідства, голова тендерного комітету відділу освіти при здійсненні закупівлі навчального обладнання не вжила заходів для відміни процедури відкритих торгів та відхилення тендерної пропозиції, що призвело до значного завищення його вартості.

  Унаслідок цього постачальнику при закупівлі товарів перераховано 949 тис грн бюджетних коштів, у тому числі майже 300 тис грн безпідставно.  

  Вказані обставини повністю підтверджені належними та достатніми доказами в сукупності, зібраними у ході досудового розслідування кримінального провадження.

  Незаконні дії викрито правоохоронцями спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

  Досудове розслідування проводить Баранівське відділення поліції.

  Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.

  Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

  

Последнее изменение Пятница, 31/07/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework