До довічного ув’язнення та до 10 років позбавлення волі засуджено двох жителів Житомирщини за розбійний напад на будинок підприємця та вбивство його дружини й онука

  Прокуратурою області забезпечено підтримання обвинувачення у резонансній кримінальній справі за фактами розбійного нападу та вбивства двох членів родини підприємця, скоєних у Житомирі.  

  Вироком Богунського районного суду міста Житомира від 13.07.2020   одного фігуранта справи, мешканця Житомирського району, 1963 року народження, судом визнано винним у скоєнні злочинів за п.п. 1, 2, 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України та засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю. Також із засудженого на користь потерпілих стягнуто понад 2,5 млн грн матеріальної і моральної шкоди.

  Окрім цього, у вчиненні розбійного нападу визнано винним мешканця міста Житомира, 1955 року народження, та призначено йому покарання за ч. 3 ст. 187 КК України у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю.

  Особливо тяжкі злочини двома неодноразово раніше судимими особами скоєні у липні 2012 року.

  Зокрема, ініціатор злочинів (засуджений до довічного позбавлення волі)  деякий час спостерігаючи за будинком, залучив до співучасті свого знайомого, завчасно розподіливши між собою певні ролі.

  Однак, у ході розбійного нападу ініціатор, проникнувши у будинок, вистрілив у дружину підприємця, її доньку та онука (медики змогли врятувати лише доньку).

  Додатково. Постановлення вироку через тривалий термін після подій обумовлено об’єктивними обставинами. Зокрема, постановлений судом першої інстанції вирок по цій кримінальній справі був скасований апеляційним судом. Крім того, двічі змінювався склад суду, у зв’язку з чим розпочинався новий судовий розгляд.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework