У Житомирі водоканал скидає в річку неочищені стоки?

  28 липня в мережі інтернет з’явилися фото, зроблені мешканцями м. Житомир, на яких  зображено скупчення синьо-зелених водоростей, з'єднаних залишковим коагулянтом.

Деякі користувачі помилково сприйняли це за забруднення фекаліями стічних вод і звинуватили КП "Житомирводоканал" у скиданні в річку неочищених стоків.

  Наразі наша станція очистки води, як і подібні станції майже всіх водоканалів України, працює за такою технологією, що на очисних спорудах ми очищуємо воду, яку беремо з річки, а осад , який включає в себе частинки водоростей, залишки піску тощо, залишається на дні відстійників. Але відстійники потрібно промивати, в результаті чого все те, що ми взяли з річки і осадили за допомогою коагулянта, повертається назад в річку, що і зафіксовано на фото. Ми маємо всі дозвільні документи на подібні скиди і діємо в рамках чинного законодавства. Ці скиди відповідають всім нормам ДержСанПіну і є абсолютно не шкідливими, - повідомляють у пресслужбі КП "Житомирводоканал".

  Розуміючи, що ця технологія застаріла і не відповідає сучасності, ми будуємо нові очисні споруди води, які не передбачають повернення зворотньої води у водойми. Незабаром у нас будуть нові, сучасні та екологічно чисті очисні споруди води.

  Станом на 30 липня поверхня річки Тетерів без синьо-зелених водоростей.

   Результати лабораторних досліджень, проведених на КП “Житомирводоканал”підтвердили, що вміст забруднюючих речовин в місці скиду очисних споруд водопроводу не перевищує гранично допустимих норм.

Новини Житомира

  

Последнее изменение Вторник, 04/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework