Чи змінилися в Житомирі умови проїзду пенсіонерів після підвищення тарифу та чи користуються вони «Карткою житомирянина»

  З 1 серпня у Житомирі підвищили вартість проїзду у громадському транспорті, зміни стосувалися і пільговиків. Пенсіонери та інваліди 3-ї групи в комунальних та приватних маршрутках відтепер платять 3 гривні й за наявності «Картки житомирянина» не мають жодних обмежень по часу, натомість без «Картки житомирянина» пільга залишається лише з 10 по 16 годину.

   В тролейбусах і трамваях пільговики можуть їздити безоплатно, якщо мають «Картку житомирянина». Однак пенсіонерам, які не встигли її оформити, дозволили їздити у міському транспорті за посвідченням до 1 вересня.  Як сьогодні їздять пенсіонери у транспорті, чи знають про нововведення та чи оформили «Картку житомирянина» 4 серпня цікавились журналісти Житомир.info. Деякі зауважують, що у комунальному транспорті досі діють обмеження у часі.

  «Приходиш, сідаєш, а тебе не пускають до 10-ї, після 16-ї теж не пускають. Їздив позавчора, людина інвалід війни, сідав у тролейбус і мені говорить: пішки йди. «Картку житомирянина» не буду оформлювати, навіщо вона мені я ж житомирський», - розповідає пенсіонер.

  «Все було нормально, я їздила з 10-ї до 16-ї, а субота та неділя без ніяких (ред. обмежень), не треба нічого. Щоб до 10-ї їздити треба пропуск, тому що люди їдуть з роботи і на роботу, багато людей, а пенсіонери такі, як я, їдуть цілий день, мало? Ні, їдьте скільки хочете. Оформила «Карту житомирянина» і по карточці їжджу вже з понеділка», - каже Галина.

  Кондукторка тролейбусу Людмила зазначає, що намагаються особисто повідомляти пасажирам про нововведення, а також ця інформація час від часу лунає в салонах через систему оповіщення.

  «Розказуємо, що і куди звертатися. Хто ще є з пенсійним, хто з карткою, хто платить 3 гривні, хто з району приїжджає. Житомиряни – безкоштовно з карткою та пенсійним. Обмежень по часу зараз немає», - пояснює кондукторка тролейбусу Людмила.

  «Я сьогодні їду перший раз, не сплачую, їду по пенсійному. Картку оформляю, вона вже готова, але сказали прийти після закінчення карантину», - говорить пенсіонерка Олена.

  «Я поки по пенсійному, вже треба по картці їздити, а я тільки здала документи. Сказали протягом місяця буде. Щоб три гривні вимагали кондуктори, то такого не було і не чула», - відповідає Зінаїда.

  «Їхала в тролейбусі активувалась картка (ред. про «Картку житомирянина»), їхала в трамваї, вона (ред. кондуктор) прикладала, приклада, а воно нічого не показує і не дала мені квитка, правда не вигнала. Вона каже: картка не активувалася, а як це так їду в маршрутці, то плачу 3 гривні, поїхала сьогодні в тролейбусі теж нормально, дали талончика. В мене лежить 50 гривень, бо їжджу на маршрутці завжди по 3 гривні, в тролейбусі йде безкоштовний», - ділиться Неля.

  За словами заступника міського голови Олександра Шевчука, у понеділок, 3 серпня, «Карткою житомирянина» скористались більше 9 тисяч пільговиків, збоїв у роботі карток не фіксували.

Джерело: zhitomir.info

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework