Коростенський суд вперше притягнув до відповідальності за поширення неправдивих чуток про коронавірус

  Коростенський суд в червні вперше притягнув до адміністративної відповідальності за поширення неправдивої інформації про карантин в Україні через загрозу коронавірусу.

  Відповідна постанова оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

  Коростенський міськрайонний суд 1 червня притягнув особу до адміністративної відповідальності за ст.173-1 КУпАП і наклав стягнення у виді штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 гривень 00 копійок та стягнув на користь держави 420,40 грн судового збору.

  22.03.2020 року о 16-10 год., ОСОБА_1, в мережі Інтернет, із використанням власної електронної сторінки в мережі "Facеbook", здійснив поширення інформаційних дописів, які містять неправдиву інформацію щодо розвитку суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації на території України у зв`язку з поширенням вірусу "Covid-19", чим здійснив поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку, та вчинив правопорушення, передбачене ст.173-1 КУпАП. До суду ОСОБА_1 не з`явився, хоча судом викликався неодноразово, не скористався своїм правом надати пояснення або спростувати обставини викладені в протоколі про адміністративне правопорушення від 01.04.2020 року.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework