У Житомирі діти, які не пішли в садочок після послаблення карантину, зможуть приєднатись до своїх груп з вересня, – департамент освіти

  Діти, які не відновили відвідування дитячих садочків з 1 червня після запровадження адаптивного карантину, до 1 вересня не можуть приєднатись до своїх груп.

 

  Про це Житомир.info розповіли читачі.

  «Дитині 5 років, ми раніше ходили в садочок, потім карантин. Коли запровадили адаптивний карантин і відкрили садочки, то ми повідомили виховательку, що в червні дитина ще не ходитиме в садочок, а піде з липня чи серпня. Тепер я подзвонила виховательці і запитала, що треба, щоб син пішов у садочок, а мені відповіли, що він зараз не може приєднатись до групи. Сказали, що зараз не приймають дітей. В них і так 10 дітей в групі і більше не можна. Дозволять відвідувати садочок, коли їм дадуть дозвіл», – розповіла житомирянка.

  У департаменті освіти Житомир.info 4 серпня уточнили, що зараз відновити відвідування дошкільного навчального закладу вихованці можуть за умови, якщо в групі не більше 10 дітей.

  «На сьогоднішній день – адаптивний карантин і чітко записано в постанові про те, що до 10 дітей повинно бути в групі. Ми попереджуємо батьків, якщо вони можуть в період адаптивного карантину до 31 серпня знаходитися вдома, то краще знаходитися вдома. Нових дітей ми поки утримуємося брати, але іде 1 вересня і ми розуміємо, що нам треба формувати групи. Це ми будемо робити з 15 числа, вони будуть знати, що вони записані в цей садочок. Нам треба, щоб на рівні держави, на рівні нашого регіону, зони, які визначені, вони відповідали по кількості дітей в групах. Я не можу сьогодні перевантажувати групу. Якщо в групі 10 чоловік і більше,то дітей не приймають, якщо до 10 чоловік, то можуть ще прийняти. Якщо мамі терміново треба вийти на роботу, в неї є причина, то до нас звертаються керівники підприємств, то ми пропонуємо їм, або тимчасово інший садочок, там де не перевантажені групи, або різновікові групи. З 1 вересня ми плануємо, що вже мають піти в садочок всі. Ми спілкуємось з нашим міністерством, щоб змінили оці умови, і щоб хоча б ми брали по нормі», – зазначила заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

  Світлана Ковтуненко розповіла, що зараз можна приводити дитину на короткострокове перебування у садочок: лише на період прогулянок на вулиці і без харчування.

  «Ми можемо прийняти дитину на короткострокове перебування, лише коли діти виходять на вулицю. Вони не харчуються і можливо розподілити по майданчиках всіх. Ми приймаємо тих, які були записані в садочок. Ми не можемо прийняти на короткотривалий період пів мікрорайону, якщо в групі буде більше норми дітей. Це безкоштовно. У нас в садочках лише платять за харчування, все решта за кошти засновника, тобто міської влади. Батьки приводять дитину, в групу їх не заводять. Мама вдома має надати дитині сніданок, потім дізнатися в групі о котрій виводять на вулицю і забирають. Батьки мають вирішити чи приводять до обіду, чи після обіду. Деталі погоджують з керівниками закладів», – розповіла Світлана Ковтуненко.

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework