Необхідні для шкіл в умовах карантину товари придбають за рахунок харчування

  Понад 4 млн. грн на товари для початку навчального року в умовах адаптивного карантину, – таке рішення прийняли на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради, - розповідає ctv.ua.

   «За пропозиціями департаменту освіти пропонується провести перерозподіл видатків по кошторису департаменту. Зменшити видатки на продукти харчування, які були зекономлені внаслідок обмежених заходів, а придбати товари для початку навчального року в умовах адаптивного карантину. Загальна сума перерозподілу – 4 млн 671 тис. 720 грн», – зазначає директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук.

  Заступник директора департаменту освіти міської ради Світлана Ковтуненко звертає увагу на те, що наразі відбувається вирішення питань щодо регламенту роботи закладів загальної середньої освіти.

  «Засоби, які ми плануємо придбати по закладам освіти, стосуються саме безпеки для забезпечення всіх учасників освітнього процесу. Керувалися ми тимчасовими рекомендаціями, які видані головним державним санітарним лікарем МОЗ для того, щоб забезпечити і розпочати якісний безпечний новий навчальний рік. Крім того, звертаю вашу увагу, є санітарні регламенти. Будуть внесені зміни до існуючого регламенту відповідно до ситуації, яка на сьогоднішній день є. І листом 29.07 якраз прийшли рекомендації про початок нового навчального року в таких умовах.

  Є заходи, які сьогодні не потребують фінансування. І ми сьогодні працюємо над регламентом роботи закладів загальної середньої освіти. Такий регламент для дошкільної освіти ми приймали з вами на виконкомі. Вони дотримуються цього регламенту. Чіткість даного регламенту говорить про те, що повинен робити в даному регламенті вихователь, а якщо ми будемо пропонувати заклади освіти, це буде вчитель, технічний працівник, керівник і т.д. Розробляються певні пам’ятки, алгоритми дій, які повинні бути запропоновані кожному», – наголошує Світлана Ковтуненко.

  У повному обсязі алгоритми дій, за якими будуть працювати навчальні заклади вже з нового навчального року, будуть розглядатися на виконкомі до 1 вересня, – зазначають у міській раді.

  «Ближче до 1 вересня членам виконкому ми запропонуємо регламент закладів загальної середньої освіти, де будемо говорити і про моделі, які будуть переважно у нас працювати в місті. У даному регламенті, в тимчасових рекомендаціях, говориться дуже багато про харчування дітей, які повинні забезпечити на місці. Зрозуміло, що вони повинні бути без скупчення. Відстань – це саме головне, яке повинно бути. Ми наголошуємо, що воно повинно бути гарячим, тому що діти будуть знаходитися протягом дня в закладі. Зрозуміло, що це обов’язково. На сьогоднішній день теж вивчається дане питання», – говорить Світлана Ковтуненко.

  Вже працює робоча група, де вирішують питання щодо того, яким чином буде відбуватися навчальний процес із вересня. У міській раді також презентували пам’ятку – правила поводження під час освітнього процесу.

  «Вчитель на сьогоднішній день повинен знаходитись постійно в масці. Учням буде дозволено маски знімати на уроках, там, де буде відстань 1,5 м. Ми також думаємо про те, як забезпечити вчителям маски. Тому що там так і написано: можуть бути багаторазові маски, а можуть бути одноразові маски. Порахувавши одноразові маски, які повинні змінювати кожні 3 години, зрозуміло, що це не тільки великі кошти. Але і та кількість, яка повинна бути забезпечена постійно бути», – розповідає заступник директора департаменту освіти.

  На засіданні виконкому презентували також і примірники масок, якими у майбутньому мають користуватися у освітніх закладах. Їх виготовлятимуть у житомирському профтехучилищі, – кажуть у місцевій владі.

  «Вони зроблені з натуральної тканини, подвійні, є різного розміру. Ці маски будуть шити під керівництвом майстрів наше профтехучилище сфери обслуговування. Це 13,5 тис. масок. Тобто на кожного вчителя буде видано керівником закладу по 3 маски. 2 маски обов’язково потрібно буде використовувати протягом дня. Це ми теж пояснимо, де і яким чином вони будуть зберігатись», – пояснює Світлана Ковтуненко.

Новини Житомира

  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework