Житомиряни проміняли борщ на бургери
Жителі Житомира проміняли традиційну кухню на бургери. Сервіс доставки Raketa назвав найпопулярніші страви, які замовляли в період карантину.
Трійка найбільш популярних страв, доставку яких житомиряни замовляли з ресторанів, виглядає наступним чином:
- бургер - 11,6%;
- картопя - 5,2%;
- борщ - 4,8%.
Ці ж страви є беззаперечними лідерами по замовленнях в обідній, вечірній і нічний час. Примітно, що найбільше бургерів замовляють в пізню годину - з 21 по 23.
І тільки під час сніданку житомиряни віддають перевагу круасанам, ніж стравам з картоплі. При цьому лідерами залишаються ті ж бургери і картопля.
До речі, найпопулярнішим блюдом з картоплі є картопля фрі. Також в топі перебувають картопля по-селянськи і пюре.
Якщо раніше хінкалі користувались попитом більше, ніж вареники і пельмені разом узяті, то зараз тенденція кардинально змінилася. Під час карантину житомиряни віддали свою перевагу традиційним вареникам, а хінкалі покинули трійку лідерів в категорії борошняних страв.
Любов до українських страв можна простежити і за кількістю замовлень перших страв, де борщ знаходиться на першому місці, витіснивши бульйон і окрошку. Тоді як солянка і зовсім витіснена з трійки лідерів в категорії.
Як відзначають в компанії Raketa, смакові переваги українців не сильно відрізняються в залежності від географії проживання. Так, у всіх містах, де доступна доставка Raketa, список топових страв виглядає практично ідентично. Виняток становлять лише міста, в яких немає мережевих закладів американського фаст-фуду.