На Житомирщині керівника підрозділу податкової служби обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила місцевому бюджету збитків на понад 700 тис грн

  За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області, Територіальним управлінням ДБР у місті Хмельницькому завершене досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом  службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, скоєної посадовою особою податкової служби.

  6 серпня 2020 року, процесуальним прокурором  обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367 КК України скеровано до суду.

  Досудовим слідством установлено, що начальник управління по контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС в Житомирській області допустив службову недбалість, унаслідок чого  місцевому бюджету спричинено збитків на суму понад 700  тис грн.

  Зокрема, протягом червня-серпня 2019 року, порушуючи вимоги чинного законодавства, незважаючи на відсутність у підприємців  необхідних документів, податківцем було видано 85 незаконних дозволів автозаправним станціям для торгівлі пальним.

  Протиправну діяльність посадовця викрили завдяки спільним діям прокуратури, ТУ ДБР в м. Хмельницькому та ВБКОЗ УСБУ у Житомирській області.

  Справу скеровано до Богунського районного суду міста Житомира.

  Публічне обвинувачення підтримуватиме прокуратура Житомирської області.

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework