Скандал у Новограді-Волинському: «сонячний» хлопчик утік із садочка

  Якби цей «сонячний» хлопчик — Тимур Кривенко — міг розмовляти, то після того, як утік із садочка додому (живе поруч), він би, напевне, пояснив, що зробив це, бо дуже любить своїх батьків і хотів бути з ними.

   22 липня Тимур пішов із садочку через незачинені ворота. Із ним, на щастя, нічого не сталося, але в управлінні освіти виник серйозний скандал, - розповідає zvyagel.com.ua.

  Коли мова йде про здорових дітей — це одна справа, а втеча з дошкільного закладу №16 компенсуючого типу дитини з особливими освітніми потребами стала серйозним прецедентом. «Якби мій син по дорозі упав у якусь яму чи щось із ним би трапилося, то він не зміг би навіть на допомогу покликати», — редакція вислухала стурбовану маму Оксану. Батькам дітей із інвалідністю в нашому суспільстві, на жаль, доводиться відчувати багато складнощів. Зрештою, ставлення до людей із фізичними обмеженнями є показником розвитку цивілізованого суспільства. І впровадження в Україні інклюзивної освіти — вагомий крок на цьому шляху. Проте, виринають проблеми.

  Освітяни стверджують, що намагалися принести вибачення батькам хлопчика, але у відповідь досі чують лише гострі звинувачення. Батьки запевняють, що вибачень одразу після інциденту не почули, це їх обурило, тому вони написали скарги з вимогою покарати винних звільненням з роботи. Висновок належить робити компетентним органам, тому редакція намагається залишитися об’єктивною, не вдаючись у подробиці.

  З приводу інциденту проведене службове розслідування, результати будуть висвітлені на офіційному сайті міської ради. 13 серпня в Будинку рад висновки оголосила спеціальна комісія. Фахівці повідомили, що приводу для звільнення відповідальних осіб, згідно із законом, не виявлено. Причетних працівників комісія зобов’язала притягнути до дисциплінарної відповідальності, посилити контроль за виконанням службових обов’язків. «Я не дам звільнити фахівців, коли це незаконно», — резюмувала в.о. міського голови Оксана Гвозденко.

  Батьки відмовилися брати участь в обговоренні. Тепер їм вирішувати, чи подавати позов до суду. Освітяни запевняють, що помилку свою визнають, готові принести вибачення і вирішити конфлікт. «Коли чотири роки тому батьки звернулися до нас узяти їх сина в садочок, я пішла назустріч, супроводжувала хлопчика увесь час, намагалася підтримати батьків. І сьогодні переконана, що наш обов’язок — підтримувати такі сім’ї», — запевнила завідуюча дитсадком Вікторія Данюк.

Юлія Климчук

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework