На Житомирщині 144 пішохідні переходи стали безпечнішими

  На території Житомирської області на шляхах загального користування державного значення вже облаштовано 144 зони пішохідних переходів засобами підвищеної видимості.

  А саме: на автодорогах: М-07 Київ-Ковель, М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, Н-03 Житомир – Чернівці, Р-49 Васьковичі – Шепетівка та Р-18 Житомир – Попільня – Сквира – Володарка -  Ставище.

  «Пішохідні переходи стали значно видиміші за рахунок додаткового блимаючого елемента», - кажуть жителі села Тетерівка.

  «Це повністю автономні комплекси, адже працюють за рахунок сонячних батарей. А світловідбиваючі знаки, блимаюче жовте світло та контрастне освітлення у вечірній час підвищує пильність водіїв», - пояснюють в Службі автомобільних доріг у Житомирській області та додають, що така можливість стала реальною завдяки Державному Дорожньому фонду України, а саме 5% надходжень, які спрямовуються безпосередньо на підвищення безпеки руху на шляхах.

  Наразі ці комплекси тестуються та готується документація для їх передачі на баланс САД у Житомирській області.

  Підрядні організації, що виконували монтаж систем: ТОВ «Дорстрой Монтаж», ТОВ «Альфаметрік» та ТОВ «Кіровограддорсервіс».

  Розпорядник коштів – Міністерство інфраструктури, замовник робіт – ДП «Фінансування інфраструктурних проектів».

   Для інформації: з 2018 року діє Дорожній фонд України, кошти сюди потрапляють з митних зборів та акцизних податків щороку. Розподіл надходжень відбувається наступним чином: 65%  спрямовується на будівництво, ремонт доріг загального користування державного значення, 35% - на дороги місцевого значення та 5% на підвищення безпеки дорожнього руху, згідно з Державними програмами.

  На повну силу Дорожній фонд запрацював в цьому році.

Пресслужба САД у Житомирській області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework