У дитсадку Бердичева виявлено хворого на COVID-19 медпрацівника: заклад призупинив роботу

  У дитячому садку № 22 захворів на COVID-19 медичний працівник та є ознаки респіраторної інфекції ще у кількох працівників: роботу закладу призупинено, з цього приводу скликали засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

   За інформацією начальника міського управління освіти і науки Світлани Басюк, 10.08. 2020 р. від керівника садочка надійшло повідомлення про те, що у 3-х працівників харчоблоку та комірника виявлено ознаки респіраторного захворювання, і за цієї причини їх відсторонено від роботи. Було прийнято оперативне рішення призупинити роботу закладу, оскільки етіологія захворювання лишалася незрозумілою, - розповідає rio-berdychiv.info.

  Зазначених працівників направили на ІФА-тестування: дослідження видало від’ємні результати. У той самий час ПЛР-тест підтвердив наявність коронавірусу у медичного працівника дитсадка.

  Із 11.08.2020 р. заклад не працював, інформувала далі Світлана Басюк, діти його не відвідували. Було проведено дезінфекцію усіх приміщень (кварцування та обробка деззасобами). В останній день перед закриттям садок відвідало 66 дітей.

  На жаль, від подібних випадків не застрахований ніхто, констатував начальник Бердичівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській обл. Валерій Биков. Відраховуючи від 10.08.2020 р., зазначив, всі без виключення працівники дитсадка повинні перебувати на самоізоляції . Далі потрібно буде провести тестування. Подальші дії залежатимуть від результатів.

  Заминка в обговоренні виникла, коли від міського голови постало питання щодо перевірки дітей. Зійшлися на тому, що контактних осіб і взагалі «звідки ростуть ноги», мають визначати разом фахівці лабораторії та управління освіти. Саме на слові «разом» акцентував увагу Василь Мазур, а не шляхом листа від лабораторії до освітян, мовляв, «надайте нам контакти». У такій справі не може бути це – моє- це – не моє, наголосив: все це – наше, спільне. Мова йде не про обмін листами, продовжив, а про результат спільних дій. Що їх, взагалі-то, потрібно було здійснити не сьогодні і не завтра.

  По завершенні самоізоляції та отримання результатів тестів, потрібно буде знову скликати комісію з питань ТЕБ та НС, зазначив Василь Мазур, і приймати рішення, виходячи з наявної на той момент ситуації. Враховуючи, що незабаром – початок нового навчального року, міський голова доручив управлінню освіти і науки звернути особливу увагу на стан медичних працівників ДНЗ та на харчоблоки. Відповідну роботу мають провести керівники закладів, і при найменших підозрах на COVID-19 вживати заходів . Відповідним чином, підкреслив, повинні діяти і сімейні лікарі: лишень у них з’являється інформація про підозру чи хворобу когось із працівників ДНЗ, вони неодмінно мають давати знати до управління освіти.

  Після прийняття рішення по 22-му дитсадку, члени комісії внесли ще кілька пунктів до свого кінцевого рішення. Озвучив їх Валерій Биков, і стосувалися вони, здебільшого, стихійної торгівлі, що, зі слів начальника управління, останнім часом значно виросла за масштабами та перевезення пасажирів у міському транспорті. Щодо останнього, то, як зауважив Валерій Биков, кількість людей у маршрутках часто перевищує допустиму під час карантину. Окрім того, було згадано і про недотримання маскового режиму на місцевих ринках.

  Ситуація з захворюваністю на коронавірус загострюється, зазначив, у свою чергу, міський голова, і не можна налаштовуватися на те, що все – позаду. Працювати доводиться у надзвичайно складних умовах і спрацювати потрібно таким чином, аби не залишилося місця для чиєгось піару. Місце має бути лише для роботи, підсумував Василь Мазур. І вчергове закликав містян берегти життя власне, своїх близьких та всіх бердичівлян.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 20/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework