У Житомирській області літня жінка та її син ледь не згоріли живцем на полі через підпал сухостою. ВІДЕО

  У селі Влянщина Житомирської області літня жінка та її син ледь не згоріли живцем на полі через підпал сухостою. Вогонь вони розпалили самі. А от сусіди боялися викликати рятувальників через великі штрафи. 

   Про це йдеться в сюжеті ТСН.

  Опівдні мати із сином на городі за хатою підпалили сухостій. Погода була вітряною і вогонь швидко розлетівся по усьому полі. 

  Сусідка пані Надія бачила, як мати із сином підпалюють сухостій. А вже за десять хвилин вогонь перекинувся на її городину, загорілася скирта соломи.  Жінка кинулася на город гасити. У полум'ї  побачила сина сусідки з обгорілими руками. 

  "Я бачу, що він впав, я взяла його під руки, привела до хати і посадила", - говорить сусідка Надія Ковальчук.

  79-річну жінку врятував інший сусід, який теж побіг гасити пожежу.

  "Хотіла вона загасити, а що там гасити, як така спека, що підійти близько не можна. І очевидно, дим цей вдихнула, їй погано стало і вона впала", - говорить односелець Костянтин Остапчук.

  Літню жінку доправили в обласний опіковий центр. Від її ліжка не відходять родичі. Журналістів просять не турбувати, бо стан жінки тяжкий. 

  Люди бояться відповідальності за підпал сухостою і тому часто викликають пожежників запізно, кажуть самі рятувальники. Так було і в селі Влянщина, де надзвичайну службу селяни викликали лише тоді, коли зрозуміли, що вогонь їм самим не приборкати.

  "Так, люди бояться телефонувати, вони самі підпалили його. За це передбачена адміністративна відповідальність", - говорить т.в.о. керівника Хорошівського районного сектору ДСНС у Житомирській області Олександр Подобнюк.

  Від підпалів сухостою лише у Житомирській області гине дві-три людини на рік. Десятки дістають опіків. Навіть величезні штрафи багатьох не зупиняють. А сезон спалювання сухостою тільки починається - пік буде, коли люди викопають картоплю і почнуть палити бадилля. 

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework