Житель Житомирського району, щоб набути право власності на ділянку землі, використав підроблений  витяг із рішення сесії

  За процесуального керівництва Житомирської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом придбання права власності на майно шляхом обману (шахрайства) та використання завідомо підробленого документа, скоєного жителем Житомирського району.

   Наразі, 18.08.2020, чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 КК України.

  За даними слідства, житель одного із сіл, не одержавши позитивного рішення сесії сільської ради про надання дозволу на затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,27 га у його власність (до того користувався наділом), вирішив використати підроблений витяг із рішення сесії про надання такого дозволу.

  У подальшому надав підроблені документи державному реєстратору, на підставі чого було проведено державну реєстрацію права приватної власності земельної ділянки, про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

  Таким протиправним способом, шляхом шахрайства, підозрюваний набув права приватної власності на ділянку землі вартістю 56 700 грн.

  Досудове розслідування проводить Житомирське районне відділення поліції.  

  Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Житомирської області

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework