На Житомирщині згоріла дерев'яна церква XVIII століття

  Храм святого Миколая загорівся опівдні у селі Соловіївка Житомирської області. Першим пожежу помітив настоятель церкви, який живе неподалік.

   Дим виходив з-під даху церкви. Гасити пожежу збіглося чи не усе село, і лише коли селяни зрозуміли, що вогонь їм не загасити - викликали рятувальників. На момент приїзду рятувальників вогонь охопив усю дерев’яну будівлю, врятувати вдалося лише  церковне майно, - йдеться у сюжеті tsn.ua.

  "Це був ОДИН З ДВОХ вцілілих ( хоч і перебудованих) історичних храмів Брусилівщини. Збудована 1893 року на місці старої козацької церкви. Раніше храм мав 5 вархів та дзвіницю, що бачимо на малюнку 1929 року. Далі прийшли комуністи та перебудували храм у клуб, знесли верхи. За часів Незалежності служби відновлені. І от - така втрата. Те, що недонищили комуняки, нищиться зараз. 130 років історії перетворено у попіл. Церква так і не встигла стати пам'яткою.. Її не встигли відреставрувати. Наші пам'ятки так і будуть гинути, поки ми з Вами - держава Україна, парафія та парафіяни будемо так відноситися до них - без статусу пам'ятки, без реставрації, без пожежної сигрналізації, без протипожежних гідрантів на території, без протипожежної обробки деревини, зі старою електропроводкою...... Наша культура спадщина приречена ???", - розповідає Іван Биков на сторінці "Архітектура України" у Фейсбук.

церква

церква

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework