"Нас вбиває не ковід, а нелюдськість і непрофесіоналізм серед медпрацівників: Коростенка поскаржилася на лікарів міської лікарні

  Дочка хворої пацієнтки Коростенської центральної міської лікарні описала страшні умови утримання і лікування, через які довелося пройти її матері.

   За словами Наталії Степанчук, причиною важкого стану її матері є нелюдськість і непрофесіоналізм серед медпрацівників лікарні. На своїй сторінці у Facebook вона докладно все розповіла, та відправила korosten.today посилання своєї публікації, яку ми передаємо в оригіналі: 

  "Нас вбиває не ковід, а нелюдськість і непрофесіоналізм серед медпрацівників.

  Я вагалася, писати про свій випадок чи ні, бо не хочу, щоб всі шишки полетіли в бік головного лікаря Коростенської міської лікарні, Ходаковського Миколи Миколайовича, він якраз чи не єдиний, хто поєднує в собі професіоналізм, людяність, самовідданість, прагнення і вміння допомогти і врятувати, просто йому дуже з кадрами не поталанило.

  Так от, 16 серпня моя мама з абсцесом горла потрапила до реанімаційного відділення Коростенської районної лікарні, а наступного дня була переведена з реанімації під нагляд лікарів лорвідділення, де продовжила лікування. Лорвідділення якраз закрилось під хворих на ковід, а лор-хворих розміщали в палатах урології. От тільки ведучим лікарям ліньки було прочитати в історії хвороби записи з реанімації, про те, що окрім абсцесу в горлі вона мала ще й лівосторонню пневмонію ( рентген знімок легенів робили 16 серпня). Я попередила, що мама має серйозну ниркову недостатність ще першого дня, при поступленні на лікування.

  В п'ятницю мамі стало гірше, на лице була інтоксикація організму, проте це не заважало лікарям зробити спробу здихатися важко хворої людини перед вихідними. Мусила закотити скандал. Втрутився головний лікар, і тільки тоді виявили запис про пневмонію! Терміново зробили аналіз на ковід! (Мені про пневмонію ні слова, лише на наступний день після результату аналізу на коронавірусу признались про пневмонію, запис про яку не помітили!)

  На щастя, аналіз виявився негативним. А якби ні? За час, коли ми перебували у лікарні, змінилося чотири чергові зміни санітарок та медсестер! Була повна палата хворих з різних відділень (бо ті відділення були відведені під ковід- хворих), які виписувалися і прибували нові: хірургія, урологія, травматологія. Одну бабусю, ліжко якої знаходилось навпроти ліжка мами, взагалі в обласну лікарню на операцію відправили. Почали нарешті лікувати пневмонію! Змінили схему лікування. Але за вихідні покращення не настало. Мама не могла самостійно вставати і ходити( 25.08.30 (вчора) відправили робити повторний знімок легень. Але поки я з черговою санітарочкою та завгоспом тягаля маму на зламаній колясці на рентген легенів, в 16.00 всі лікарі з відділення злиняли і подивитися знімок вже не було кому. А, ні! був уролог Кожан, який нехотя прийшов поміряв пульсометром рівень кисню, бо мама задихалась, і сказав, що їй просто треба відпочити (а кисень вже був 77) Я не лікар, але побачила, що знімок невтішний. А ще й мама задихалась, була сірою з лиця і кволою. Зателефонувала (будучи на стаціонарі!) сімейному лікарю, вайбером переслала фото знімка легень.

likarnya gol 25 1

  Через деякий час лікар перетелефонувала, сказала, що діагноз невтішний- двостороння пневмонія, а коли почула який рівень кисню, то порадила бити тривогу, бо з такими показниками мама може не дожити до ранку. Куди і кому бити? Мертве царство, а не лікарня!

  Знову телефонуємо Ходаківському, який розвопушив сонних і дуже незадоволених лікарів (о 20.00 їх, чергових, бачиш но посмикали!). Знову міряють пульсометром рівень кисню, показник вже 68!.. Знову реанімація( А якби я маминому лікарю в Лугини не подзвонила? Бо чергова медсестра чергового лікаря лікарні не викликала, казала спостерігати і чекати ранку. Чого б я дочекалась до ранку?! Але це ще не все. Маму чомусь помістили в "чорну", тобто коронавірусу зону реанімації. Тобто, якщо у неї ковід, то вона дев'ять днів контактувала з усіма хворими і персоналом лікарні. Якщо ні, то чому її, тяжко хвору, помістили до хворих на ковід? Чекаємо ранку...

  P.S. Лікарі, але тут хочеться назвати вас інакше, Коростенської міської лікарні, можете не переписувати історію хвороби, бо я з вами не судитимуть за будь яких обставин. Бо суди заберуть у моєї сім'ї тільки нерви та час, але аж ніяк не повернуть мамі здоров'я ,а вам совісті", - написала Наталія Степанчук.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework