В Ощадбанку та міськраді не можуть пояснити, чому деякі пенсіонери чекають «Картку житомирянина» пів року і більше. ВІДЕО

  У Житомирі пенсіонерам до 1 вересня дозволили безкоштовно їздити у електротранспорті, а потім це буде можливо лише за наявності «Картки житомирянина».

   Пенсіонерка Марія подала документи на оформлення картки взимку і до сьогодні її не отримала. Каже: мала забрати картку 15 липня, але у відділені банку повідомили, що вона не готова і виписали новий талон на 15 жовтня, - розповідає zhitomir.info.

  «Мені вже два рази давали талончики, щоб я прийшла: то в червні, потім я була там кілька разів і тепер мені дали талончик аж на десятий місяць, сказали готове буде. Нічого вони не пояснюють, я вже подала все туди і все записано, в соцзахисті записано, мені тільки потрібно було отримати, але моєї картки ще немає. Люди, які стоять у черзі, всі теж обурюються, що жах, і це не я одна обурююсь. А в тролейбусі як їду, то зараз вони всі обов'язково «Картку житомирянина» вимагають, а я говорю: знаєте що, картку не так швидко і отримати», - говорить пенсіонерка Марія.

  Заступник міського голови Олександр Шевчук каже, що сьогодні нарікань на оформлення чи роботу карток практично немає, а її виготовлення має займати три-чотири тижні.

  «У нас на початку було 174 звернення, взагалі з яких більше 80 питань вирішили на місці з «Житомиртранспорт», в інших картках є питання саме технічні, тобто Ощадбанк або «Житомиртранспорт» дає заключення і ми будемо змінювати їх, а взагалі - все гаразд. У порівнянні з двома місяцями тому впала сама кількість бажаючих її отримати, практично, в три рази. Швидкість видачі картки тоді була 1,5 місяці - 1 місяць. Зараз випуск карти займає три-чотири тижні. В Ощадбанку напруження впало, тому сьогодні отримати картку взагалі немає ніяких проблем», - розповідає заступник міського голови Олександр Шевчук.

  Як розповідають в «Ощадбанку», найчастіше проблеми виникають через те, що людина не внесена в базу пільговиків управлінням соціального захисту населення. Про це у банку мають повідомити та рекомендувати звернутися до соцзахисту. У інших ситуаціях - можна звертатися до обласного управління «Ощадбанку».

  «Людина картку замовила і через три-чотири тижні вона вже має бути. Якщо картки немає, то в 99% випадках це проблема з базою пільговиків. Може бути, що людина колись зверталась, її в базі не було, потім через два тижні її внесли в базу, але ми не будемо повторно генерувати пусті ці картинки до тих пір поки людина повторно не звернеться і скаже: перевірте ще раз. Якщо це унікальні якісь випадки, то вони можуть звернутися в обласне управління, але це одиничні випадки. Я думаю, що всі випадки можна закрити у відділеннях, можуть до нас звернутися і ми перевіримо на обласному рівні, може дійсно дівчата на рівні відділення наплутали», - пояснює заступник начальника Житомирського обласного управління АТ «Ощадбанк» Микола Шульга.

 За даними банку, у Житомирі 38 тисяч пільговиків отримали «Картку житомирянина», 5,5 тисяч знаходяться у відділеннях банків та чекають на власників, ще 1,5 тисячі карток виготовляються.

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Суббота, 29/08/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework