​Генштаб ЗСУ планує зменшити чисельність призовників

  Восени 2020 року кількість призваних на строкову військову службу планується зменшити.

   Про це  повідомляє Головне управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України на сторінці Генштабу у фейсбук.

  «У військових комісаріатах, які поступово перетворюються на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, триває удосконалення з організації відбору кандидатів для прийому на військову службу за контрактом. Проведення зазначеної роботи позитивно визначається на кількості громадян, які вступають на військову службу за контрактом та пов’язують свою подальшу долю зі службою у складі Збройних Сил України. Так, з початку року залучено до військової служби за контрактом у Збройних Силах України 25 тис. чоловік (з них понад 2 тис. осіб офіцерського складу). Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу у жовтні – грудні цього року. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету Міністрів України», - повідомили в Генштабі ЗСУ.

  Нині у Генеральному штабі триває робота з якісного укомплектування Збройних Сил України рядовим та сержантським складом, яка спрямована на збільшення військовослужбовців військової служби за контрактом.

  Вживаються заходи щодо удосконалення порядку проходження військової служби зазначеної категорії військовослужбовців.

  Законом України від 04.06.2020 № 680-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців”, який набирає чинності з 01.10.2020 року, вводяться нові військові звання сержантського та старшинського складу, які будуть розділятися на молодший, старший та вищий склад.

 Передбачено вдосконалення нормативно-правових актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, забезпечення кар’єрного зростання військовослужбовців та підвищення рівня матеріального (грошового) забезпечення військовослужбовців (з початку 2021 року у разі збільшення обсягів видатків за фондом грошового забезпечення за запитом Міноборони України).

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework