Пенсіонерам для безкоштовного проїзду в транспорті Житомира треба буде мати "картку житомирянина"

  З 1 вересня пенсіонерам та людям з третьою групою інвалідності для безкоштовного проїзду у комунальному транспорті Житомира треба буде мати "картку житомирянина". За її відсутності для пільговиків діятимуть певні обмеження.

  З 1 вересня з "картками житомирянина" ці категорії пільговиків можуть безкоштовно їздити в трамваях та тролейбусах, а в маршрутках платитимуть за проїзд 3 гривні. Пільговики, які картку не оформили, теж платитимуть в маршрутках 3 гривні, але тільки з 10.00 до 16.00. В інший час – сплачуватимуть повну вартість квитка. В тролейбусах проїзд для них коштуватиме 3 гривні, - йдеться у матеріалі suspilne.media.  Пані Ніна "картку житомирянина" оформила в липні цього року – каже, що з нею стало зручніше та простіше, аніж було до цього із пенсійним посвідченням:

  "Зручно. Я з минулого місяця їжджу і нормально. Знаєте, до цього їздила по пенсійному, а зараз зручніше, звичайно – і в маршрутці можна їхати, і так – дуже зручно".

  Кондукторка Галина розповіла кореспонденту Суспільного, що було важче, ніж зазвичай, бо в її тролейбусі перестав працювати стаціонарний валідатор, тож, доводиться видавати квитки з мобільним валідатором. Були й ті, хто за посвідченнями платив за проїзд три гривні.

  Оформити картку житомирянина можна в будь-якому відділенні "Ощадбанку". Заступник начальника Житомирського обласного управління "Ощадбанку" Микола Шульга каже, що документи для отримання кожного дня подають, в середньому, по 100 людей. Процес виготовлення картки займає близько трьох тижнів:

  "Орієнтовно вже десь близько 90% клієнтів з тих, хто мав її отримати і тих, хто має нею користуватися, картку вже отримали. 38 тисяч карток – навіть трохи більше вже на руках. Щодня до відділень "Ощадбанку" звертаються за карткою десь приблизно 150-170 людей".

  Отримати картку можна буде і після 1 вересня, розповів Суспільному начальник управління транспорту Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний. Також, за його словами, вже вирішили питання із постійними поломками обладнання:

  "В тролейбусі або трамваї фактично є три валідатори, плюс у кондуктора. Можливо, десь там він може не працювати, але за останній час точно не було в нас такого випадку, що жоден з валідаторів не працює. Якщо в автобусі він один, то є заміна – підмінні валідатори протягом години підвозяться і проводиться заміна – це питання зараз не стоїть".

 

Автор: Дмитро Поліщук

 Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 03/09/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework