Влада Житомира забрала земельну ділянку в колишнього заводу хімволокна й відразу передала 8 га італійцям

  ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» позбавили права постійного користування земельною ділянкою, яке підприємство отримало у 1996 році.

  Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради 2 вересня, - розповідає zhitomir.info.

  Перед голосуванням за відповідний проєкт рішення депутат Любов Цимбалюк пропонувала провести інвентаризацію всіх подібних земельних ділянок і ухвалити відповідні рішення щодо всіх підприємств, які не платять за землю.

  «Чому ми припиняємо право користування земельною ділянкою тільки одному підприємству, вибірково? Чому по сьогоднішній день не проведена інвентаризація тих, хто не платить і чому ми масово всім не припиняємо такі акти (на право користування земельною ділянкою) і не розробляємо проєкти на виділення і на поділ тих земельних ділянок, на яких уже давно працюють десятки підприємств і люди носять кошти в кишеню тим, хто має ці акти. В мене є пропозиція – негайно провести інвентаризацію», - сказала Любов Цимбалюк.

  У відповідь мер Сергій Сухомлин доручив департаменту земельних відносин на наступну сесію підготувати відповідні проєкти. Мер також повідомив, що ФДМУ проти вилучення земельної ділянки у колишнього заводу хімволокна.

  «Два тижні тому я був у Фонді держмайна, спілкувався із заступником (керівника) і начальниками департаментів, після цього у мене було спілкування з новопризначеним директором ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна». Звісно, Фонд держмайна проти того, щоб ми вилучали земельну ділянку, але ми провели нараду з податковою, там нам підготували правову основу, все необхідне, щоб ми могли розірвати договір. Там близько 4 мільйонів заборгованості», - пояснив Сергій Сухомлин.

  Він також повідомив, що наступне подібне рішення планується по земельній ділянці колишнього заводу верстатів та автоматів.

  Врешті депутати проголосували за припинення ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» права постійного користування земельною ділянкою на вул. Промислова, 1/154 й після цього розглянули питання щодо надання юридичній особі дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за цією адресою площею 8 га приватному акціонерному товариству «Житичі», заснованому італійцями.

  «Це йдеться про компанію «Ферпласт», яка вже купила обладнання, купила приміщення на заводі хімічного волокна і хоче побудувати новий завод.  Згідно плану в них навесні вже має бути запущене нове виробництво на заводі хімічного волокна», - пояснив мер Житомира.

  ПАТ «Житичі» та ТОВ «Ферпласт-Україна» належать громадянам Італійської Республіки (родині Ваккарі) та мають однакову юридичну адресу – Житомир, проспект Миру, 57. Основний вид діяльності «Житичів» - надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, «Ферпласт-Україна» - виробництво дорожніх виробів, сумок, лимарно-сідельних виробів зі шкіри та інших матеріалів.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework