Чотири школи Житомирської громади облаштували критими велопарковками

  З початком навчального року 4 школи Житомирської громади облаштували критими велопарковками. Це житомирські школи №8 та №36, ліцей №24 та Вересівська загальноосвітня школа.

   За словами керівника житомирської "Агенції розвитку міста" Бориса Пахолюка, проєкт вдалося реалізувати завдяки гранту у 150 тисяч євро від Міжнародної урядової організації GIZ, - розповідає suspilne.media.

  Борис Пахолюк каже, що це лише перший етап запланованих дій у рамках міжнародного проєкту "ТUMI: шлях до школи":

  "Велосипедні парковки для всіх навчальних закладів обійшлися майже у 210 тисяч гривень. Чотири школи Житомирської ОТГ вже сьогодні отримали криті велопарковки. Також в рамках цього інфраструктурного проєкту ми плануємо будівельно-монтажні роботи з ремонту засобів організації дорожнього руху біля тих же самих навчальних закладів. Десь це капітальний ремонт перехрестя, десь капітальний ремонт пішохідного переходу. І третім компонентом цього проєкту є проведення велосипедної школи, де учні шкіл отримають більше інформації і навиків користування велосипедами в умовах міського середовища. Це буде 4 повноцінні велосипедні школи в навчальних закладах, які є учасниками проєкту. Роботи ми плануємо розпочати впродовж наступних 2-3 тижнів. Фактично всі будівельні роботи в рамках капітального ремонту пішохідних переходів та перехресть має бути завершено до кінця поточного року".

Чотири школи Житомирської громади облаштували критими велопарковками  Учениці Вересівської школи Тетяна Яремова та Ліза Перетятько кажуть, що діти, які їздять до школи на велосипедах, задоволені тим, що в школі встановили красиву і зручну парковку. Ще один учень школи Сергій Поплавський розповів кореспондентам Суспільного, що за 4 роки велосипедних подорожей у школу він паркував свій велосипед у різних місцях:

  "Я раніше ставив велосипед і біля паркану, і біля стіни школи. Це було незручно. А ця парковка мені подобається. Не треба велосипед кидати будь-де чи підпирати його об стіну школи".

Чотири школи Житомирської громади облаштували критими велопарковками  Велопарковка – це лише частина вирішення проблеми безпечного пересування навколо школи, каже заступниця директора з виховної роботи Вересівської школи Катерина Іванюк:

  "У нас головна проблема полягає в тому, що всі маршрути сходяться в центрі села. На двох вулицях нерегульовані перехрестя. Тільки на одному боці є пішохідний перехід без розмітки. Діти вранці всі сюди сходяться, потік великий – і на велосипедах, і пішки, і на автомобілях приїжджають. І в цьому є небезпека для дітей. Ми звузимо головне перехрестя, нанесемо розмітку і зробимо зони для пішохода. Німецька сторона вже підтримала проєкт".

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Ігор Грач

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework