У Житомирі поліцейським не дають відгулів і змушують купувати форму, – офіс Омбудсмана з прав людини

  У Житомирському відділі поліції працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини виявили порушення прав поліцейських – правоохоронцям не дають відпусток і відгулів та змушують купувати однострої за власні гроші.

  Інформацію про це оприлюднили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Під час моніторингу в Житомирському відділі поліції працівники Секретаріату Уповноваженого з прав людини з'ясували, що керівництво відділу не дає поліцейським відпочинку після несення служби у свята та вихідні дні, хоча таке право передбачене 91 статтею закону "Про Національну поліцію", - розповідає suspilne.media.

  Також поліцейських відділу не в повному обсязі забезпечують одностроєм, через що вони змушені купувати форму за власні гроші. За відсутність елементів однострою поліцейських карали зменшенням грошового забезпечення.

  Перевірка виявила і поодинокі випадки залучення слідчих до виконання функцій, не пов’язаних з розслідуванням злочинів, що суперечить інструкції.

  Крім того, правоохоронцям, попри наявність графіку відпусток, не надають їх – у відділі є поліцейські, які не відбули щорічні відпустки за 2018-2019 роки.

  За результатами візиту працівники Секретаріату Уповноваженого з прав людини готують акти реагування, які надішлють у Житомирський відділ поліції, Головне управління Нацполіції в Житомирській області та Міністерство внутрішніх справ.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework