У Житомирі дихають найбільш чистим повітрям

  Житомир посів друге місце у рейтингу ТОП-3 міст із найчистішим повітрям. Рейтинг очолює Харків, а третє місце дісталося Івано-Франківську.

   Про це стало відомо з дослідження Повітря, води, ґрунти не на часі. Екологічна політика поза увагою міськрад”, яке провели у Центрі спільних дій.

  Водночас у 2019 році місцева рада Житомира скоротили фінансування сфери охорони довкілля на 0,03% порівняно з 2018 роком.

  Цікавим моментом є те, що місцева влада визначає розміри та збирає до свого бюджету штрафні кошти з підприємств та організацій за порушення природоохоронного законодавства на місцях. Попри те, що екологічний стан у містах погіршується саме через роботу заводів і підприємств, більшість штрафів за шкоду довкіллю є мізерними. А ті штрафи, які є суттєво великими для підприємств-порушників, та збираються до місцевого бюджету, то кошти з них йдуть не на вирішення екологічних проблем.

  “Фактично місцеві влади всіх обласних центрів найменше фінансують охорону навколишнього природного середовища з-поміж інших сфер. За останні кілька років жодне місто не виділило на екологію більше від 1% зі свого місцевого бюджету”, — підсумовує аналітик.

  Детальніше про фінансування міських бюджетів на охорону навколишнього середовища можна дізнатися у дослідженні Центру спільних дій за цим посиланням.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework