Бердичів захлинається у нечистотах – міську каналізацію довірили фірмі з російським корінням

  Сморід та брудна вода: місто Бердичів на Житомирщині буквально захлинається від нечистот. Тут досі немає колектора та комунальної очисної станції, на будівництво якої ще кілька років тому спрямували 7 млн грн.

   Чому об’єкт так і не звели та де поділись гроші? На яких умовах місто підписало договір із приватною компанією, яка належить друзям мера? Дивіться у матеріалі «СтопКору».

  Річка Гнилоп’ять у селі Скраглівка за 7 км від Бердичева потерпає найбільше: саме сюди скидає свої стічні води приватна очисна станція, яка обслуговує місто й околиці.

  За словами сільського голови Олександра Рубана, коли ці нечистоти і цвітіння підпливають догори, на локації можна знімати фільм жахів.

  Натомість худоба, що йде на пасовище, вимушена пити тут воду, а люди – поливати сумнівною субстанцією свої городи.

  Приватною станцією, що скидає стічні води у Гнилоп’ять, є ТОВ «БОС», яка вже кілька років поспіль обслуговує каналізаційну систему Бердичева. Її власники – громадяни Росії та Іспанії Марія Сітак та Роберто Гонсалес.

  І все це – попри те, що місто ще кілька років тому отримало з бюджету 7 млн грн на будівництво власної очисної станції. Проте об’єкт так і не звели, а гроші – розікрали. Наразі на території у кілька гектарів – недобудови і жодних ознак активності.

  І подібних прикладів у місті з 80 тисячами населення – ціла низка. Щоб зупинити владне свавілля, ГО «Стоп корупції» відкрила у Бердичеві свій 73 осередок. Його головою став депутат міськради Станіслав Лужанський, який добре знається на проблематиці міста. У планах «СтопКору» – до кінця року відкрити сотню осередків в усіх куточках України.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework