На Житомирщині працівники центру психічного здоров'я протестують, бо 2 місяці не отримують зарплату. ВІДЕО

  70 працівників обласного центру психічного здоров’я прийшли до посадовців Житомирської обласної ради та обласного управління охорони здоров’я, бо 2 місяці не отримують зарплатню. З квітня виплати здійснювалися частково, в серпні персонал закладу отримав тільки аванс за липень.

   Одна з протестувальниць, медсестра Житомирського обласного центру психічного здоров'я Вікторія Коритко, яка 10 років працює в цьому закладі, розповіла Суспільному, що посеред серпня працівникам дали аванс за липень – близько 2 тисяч гривень:

  "З того часу ми не отримуємо вже більше нічого. Наш медичний директор Олександр Гусак говорить, що фінансування немає, тому і грошей немає на заробітну плату. Ми хочемо вияснити якось це питання, тому звернулися до очільника обласного управління охорони здоров’я Миколи Суслика, щоб він пояснив, чому склалася така ситуація?"

На Житомирщині працівники центру психічного здоров'я протестують, бо 2 місяці не отримують зарплату  Спілкуючись з працівниками центру психічного здоров'я, керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик сказав, що у першому кварталі обласну психлікарню №1 фінансували з обласного бюджету, а з 1 квітня фінансування припинили:

  "Управління охорони здоров’я не фінансує на сьогоднішній день (7 вересня – ред.) всі комунальні некомерційні підприємства, які у нас є в області. Фінансує Національна служба здоров’я України. Кожен місяць згідно пакету – 3 мільйони 200 тисяч гривень. Але цього недостатньо. Я був у вашому закладі, і ви настоювали на тому, щоб з вами заключили додатковий пакет на фінансування психіатричних лікарень. Він наразі на розгляді у Національній службі здоров’я України. А фінансування через обласну адміністрацію та управління охорони здоров’я немає. Зважаючи на цю ситуацію, ми запропонували об’єднати вас зі спеціалізованим центром, щоб вирівняти фінансовий стан. Щоб ви розуміли: у спеціалізованому центрі сьогодні – плюс 14 мільйонів гривень, а у вашому – мінус 22 мільйони".

На Житомирщині працівники центру психічного здоров'я протестують, бо 2 місяці не отримують зарплату  Медичний директор обласного центру психічного здоров’я Олександр Гусак повідомив колективу, що через брак грошей і відсутність фінансування з боку Національної служби здоров'я, на сесії облради 25 червня депутати прийняли рішення припинити роботу центру психічного здоров’я і приєднати його до обласного спеціалізованого медичного центру Житомирської обласної ради. З 1 листопада обидва колективи мають почати працювати в рамках одного закладу – обласного спеціалізованого медичного центру, директором якого є Максим Кутішенко".

  Сам Максим Кутішенко каже, що 2 вересня піднімав це питання перед Міністром охорони здоров’я і перед виконуючим обов’язки керівника Національної служби здоров’я України Андрієм Віленським:

  "Вони особисто пообіцяли, що це питання береться на контроль. Щодня з Національною службою здоров'я зідзвонююся. Психлікарня знаходиться у пріоритетних закладах охорони здоров’я, які йдуть на дофінансування. Це 32 пакет. До кінця тижня має бути розгляд, і ви маєте отримати кошти".

  Працівниця обласного центру психічного здоров’я Ольга Корнієнко каже: якщо їм не виплатять обіцяної зарплатні і якщо 32 пакет не буде підписаний, то вони перекриватимуть дорогу і їхатимуть на Київ.

  Кореспонденти Суспільного телефоном звернулися у Національну службу здоров’я за коментарем з приводу фінансування обласного центру психічного здоров’я. Там нам пообіцяли, що ситуацію вивчать і передзвонять. Але до кінця дня, 7 вересня, на всі дзвінки Суспільного так і не відповіли.

 

Авторка: Антоніна Тугас

Камера: Сергій Кобилянський

 Новини Житомира

 

Последнее изменение Четверг, 10/09/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework