На Житомирщині у лісах висаджують гінкго білоба

  Незвичайні дерева можна побачити в лісах Житомирського лісгоспу. Власне, деревами їх назвати можна поки що лише умовно, враховуючи їх зовсім юний вік та незначні розміри.

   Проте тамтешні лісівники вірять, що з нинішніх майже крихітних саджанців вони виростять справжніх велетнів і наші ліси у своєму складі матимуть найдревніше дерево світу. Про це повідомляє пресслужба Житомирського облуправління лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

  Експерементальну ділянку лісових культур заклали в Тригірському лісництві державного підприємства «Житомирське лісове господарство».

  Тут на площі 0,4 гектара лісівники досить поширену схему змішування лісових культур – 3 ряди дуба, 1 ряд сосни – дещо ускладнили: кожне 20-е місце відвели ялині звичайній, та ще додали ялицю білу і гінкго білоба.

  Останнє належить до роду унікальних листопадних дерев, що за біологією належать до хвойних, а за зовнішнім виглядом – до листяних, і є найдавнішим видом дерев, що ростуть нині на Землі.

  І хоча науковці кажуть, що гінкго можна виростити практично на всій території України, ті, хто вже спробував це робити на практиці, стикнулися з певними проблемами: молоді дерева важко переносять нашу зиму і часто гинуть.

  Відтак обираючи місце для садіння цього релікту, тригірські лісівники врахували усі поради практиків і нині роблять все, щоб гінкго почував себе комфортно. А позаяк це дерево може досягати віку 2500 років – то це буде чудовим посланням майбутнім поколінням від нинішніх лісівників.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework