Житомирський ОЛЦ тимчасово припиняє надання платних послуг з ПЛР-тестування на коронавірус

  Житомирський обласний лабораторний центр з 14 вересня тимчасово зупиняє надання платних послуг з визначення коронавірусу методом ПЛР.

   Відповідне оголошення ввечері 10 вересня оприлюднили на сайті ОЛЦ, - зазначає  Житомир.info.

  «Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що в зв`язку з припиненням поставок тест-систем на COVID-19 до лабораторних центрів по Україні, установа тимчасово призупиняє надання платних послуг з визначення фрагментів вірусу COVID-19 методом ПЛР з 14.09.2020р. Це необхідно для забезпечення безперебійної роботи лабораторії в умовах зростання захворюваності на COVID-19 та своєчасного обстеження хворих, за направленнями лікувальних закладів області», - йдеться у повідомленні.

  В коментарі керівник ОЛЦ Зіновій Парамонов пояснив, що тимчасове зупинення надання платних послуг пов’язане з нестачею тестів.

  «Така ситуація зараз не тільки у нас, це пов’язано з тим, тому що в деяких лабораторних центрах закінчилися тест-системи. В нас їх залишилося на тиждень роботи. Зараз є один виробник тест-систем на всю Україну – в Харкові, це єдина фірма, яка має дозвіл МОЗ, але кількість обстежень різко зростає. Ми в першу чергу повинні думати про хворих, щоб забезпечити діагностику, бо зараз стаціонари заповнені, головні лікарі телефонують, просять терміново зробити тести. ПЛР-тести у нас коштували дешевше, ніж в приватних клініках, тому до нас щодня звертається кілька десятків людей, сьогодні знову була черга, всіх відпустили, але ми завчасно дали об’яву, щоб люди не чекали й шли в приватні клініки», - сказав Зіновій Парамонов.

  Він зауважив, що багато людей приходить робити ПЛР-тест, бо просто хочуть переконатися, що в них немає коронавірусу, а не тому, що їм треба кудись їхати.

  Також керівник ОЛЦ зазначив, що інформував про ситуацію Міністерство охорони здоров’я та першого заступника голови ОДА Володимира Федоренка, який є керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції. Крім того, лабораторний центр розглядає можливість закупівлі тестів в іспанської фірми: вони дорожчі, але це дасть можливість забезпечити безперервне тестування пацієнтів з підозрою на COVID-19.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework