На Житомирщині вперше в Україні налагоджено виробництво панелей для будівництва модульного житла

  Під час робочої поїздки до Житомирської області 15 вересня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з діяльністю ТОВ «Українська холдингова лісопильна компанія» у м. Коростені. 

   Глава Уряду підкреслив, що деревообробні підприємства Житомирської області вже на рівних конкурують на світових ринках і сьогодні цей результат можна побачити на прикладі ТОВ «Українська холдингова лісопильна компанія», - йдеться на сайті oda.zht.gov.ua.

  «Інвестиції, нові робочі місця, розвивається економіка регіону, сплачуються податки. Крім того, один зі світових лідерів на меблевому ринку має амбітні плани відкрити виробництво в Україні, що дасть нові можливості для збуту деревообробним компаніям. Зі свого боку держава має створити умови для ефективного розвитку галузі та забезпечити баланс між інтересами бізнесу та збереженням українських лісів для наступних поколінь», — зазначив Денис Шмигаль.

  Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та в.о. директора ТОВ «Українська холдингова лісопильна компанія», генеральний директор ПАТ «Коростенський завод МДФ» Катерина Самчук розповіли Прем’єр-міністру України про основні напрями діяльності компанії, впровадження нових технологій та продемонстрували продукцію, що виготовляється на заводі.

  Так, на підприємстві вперше в Україні налагоджено виробництво CLT-панелей.

  Це перехресно клеєна деревина. На заводі виготовляються CLT-панелі товщиною 60-360 мм, довжиною 5-18 м, шириною 2,4-3,5 м. Для їх виготовлення використовується порода сосна.

  CLT-панелі можна використовувати для будівництва як одноповерхових, так і багатоповерхових модульних будинків. Для виготовлення 1 модулю потрібно 6 кубів CLT, збір займає близько 3 годин.

  Начальник цеху з виробництва модулів із CLT-панелей Руслан Гурський розповів про переваги CLT-панелей, серед яких такі:

  екологічний матеріал;

  на міцність і теплопровідність не поступається іншим конструкційним матеріалам;

  швидкість будівництва – будівництво 100-200 квадратів невелика бригада робітників здійснює за 3-7 днів;

  можливість комплектувати модулі по-різному.

  «Це сучасна та перспективна технологія. Наразі ми виходимо на ринок Європи та плануємо налагодити співпрацю і з країнами далекого зарубіжжя», – зазначила Катерина Самчук.

  Голова ОДА Віталій Бунечко наголосив на тому, що ця технологія дозволить вирішити ряд актуальних питань, зокрема є ідея побудувати на Житомирщині модульне інфекційне відділення на 512 ліжкомісць.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework